In Vietnam is een veertigjarige olifant die ingezet werd voor olifantenritjes, van uitputting, met de toeristen nota bene nog op de rug, dood neergevallen. Volgens Vietnamese media zakte het overwerkte dier in elkaar tijdens een ritje met toeristen in het Buon Don District in de provincie Dak Lak, waar ook de zogenaamde olifantenraces jaarlijks worden gehouden.

Olifantenritje - Overwerkte olifant
Foto: IFAW

Het is in ieder geval al de tweede keer dit jaar dat een olifant in gevangenschap op een dergelijke manier aan zijn eind komt. In januari zakte een 36-jarige olifant in elkaar in dezelfde regio. Dit dier werd ingezet bij de jacht.

In Vietnam maar ook in andere Aziatische landen worden olifanten te pas en te onpas ingezet door de mens onder andere voor de gehekelde olifantenritjes in de toeristenindustrie.

PiepVandaag.nl heeft uitgebreid aandacht besteed aan de wrede toeristische industrie letterlijk, over de rug van olifanten, lees dat artikel hier terug.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.