Stichting OOPOEH organiseert op dierendag 4 oktober in Amsterdam een wandelend buffet voor honden. Baasjes kunnen daarmee hun hond verwennen en tegelijk kennismaken met OOPOEH’s; senioren die graag af en toe oppassen op een hond uit de buurt. De stichting helpt zo senioren aan meer beweging en nieuwe contacten met honden en andere buurtgenoten. Loretta Schrijver lanceert tijdens de samenkomst het nieuwe boek Dierbare Vrienden.

OOPOEH
Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond | Foto (illustratief): publiek domein

4 oktober is niet alleen Dierendag maar ook Nationale Ouderendag. Een uitgelezen dag dus om honden én senioren extra aandacht te geven. Dat doet Stichting OOPOEH in het Conscious Hotel in het Amsterdamse Westerpark. Voor de senioren en hondenbaasjes is er een buffet binnen, voor de honden een lopend buffet buiten in het Westerpark.

OOPOEH

OOPOEH staat voor ‘Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond’. De stichting koppelt senioren – die zelf niet meer aan een hond kunnen of willen beginnen – aan baasjes in de buurt die een oppas zoeken voor hun hond. Dit wordt omschreven als een win-win-winsituatie: de senioren blijven actief en krijgen nieuwe contacten en baasjes hebben een ervaren oppas. En net zo belangrijk: de hond is niet alleen maar heeft liefdevol gezelschap. De stichting doet hiermee alom gewaardeerd werk waarvoor ze al diverse prijzen heeft ontvangen.

  • Op de website van OOPOEH kunnen baasjes en senioren zich aanmelden

Dierbare Vrienden

Alle aanwezigen op 4 oktober krijgen het boek Dierbare Vrienden cadeau. Daarin vertellen senioren en baasjes hoe blij ze zijn met elkaar en met de hond. Loretta Schrijver zal het eerste exemplaar uitreiken aan de hoofdrolspelers in het boek: de viervoeters. In onderstaand filmpje vertelt Loretta waarom ze OOPOEH een warm hart toedraagt:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
4 oktober, Amsterdam

Senioren en honden die nog op zoek zijn naar een match kunnen tijdens de bijeenkomst met elkaar speeddaten. Loek Halverstad, winnaar van het Ouderen Songfestival, zal het evenement muzikaal omlijsten. Het buffet is vrijdag 4 oktober voor leden van OOPOEH (baasjes en senioren) van 11.00 tot 12.30 uur in het Conscious Hotel, Haarlemmerweg 10 in Amsterdam.

Bron:

  • Persbericht Stichting OOPOEH