Zwerfhond Ryzhik en straatkat Turtle leven samen op straat. Het is een onafscheidelijk duo. Om ze bij elkaar te houden besloot opvang Odessa Cat Crew in Oekraïne een warm huisje voor ze samen te maken. House of Animals steunt dit project om zwerfdieren gedurende de winter warm te houden. 
Onafscheidelijk duo
Een onafscheidelijk duo heeft nu een warm huisje in Oekraïne | Foto: Odessa Cat Crew

Odessa Cat Crew vroeg zich af hoe ze katten op straat kunnen beschermen tegen de kou. En zij kwamen op een geweldig idee: kattenhuisjes van piepschuim voor de winter maken. Voor de zwerfkatjes de ideale plek om te schuilen als het buiten koud is.

Ze hebben inmiddels de eerste kattenhuisjes al gemaakt. En wat ons zo enorm raakt: dit deden ze samen met kinderen. Kinderen die opgroeien in de verschrikkingen van de oorlog en door het schilderen van de kattenhuisjes een moment hebben om alle ellende te vergeten en iets positiefs bij te dragen aan de wereld. Om hoop en positiviteit te voelen. Een van de kinderen moest door de oorlog zijn huis verlaten. Dankzij de kattenhuisjes kon hij schilderen en glimlachen. Dat doet ons goed.

Zo’n mooi project steunt House of Animals graag. Naast de kattenhuisjes helpen we bovendien met voedsel, medicijnen, benzine en voedingsstations. Hiermee kan Odessa Cat Crews tachtig katten en zestien honden verzorgen, en daarnaast meer dan honderd straatkatten van voedsel en medicatie voorzien.

Tot slot, we houden jullie graag op de hoogte via social media over dit geweldig project en we zullen binnenkort meer foto’s en video’s van de kattenhuisjes laten zien. Ze zijn zo leuk!

Noodhulp voor dieren!

Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Met jullie hulp zorgen we ervoor dat de zwerfdieren van Charkov medische hulp krijgen:
  • Help asieldieren in Oekraïne de winter door en doneer. Iedere bijdrage wordt gewaardeerd en uiterst zorgvuldig besteed.
  • Lees ook op AnimalsToday:

Karen’s blog: Dieren helpen in Oekraïne deel 1

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer