Miljoenen lammeren in Australië worden verminkt voor hun wol. Deze vreselijke praktijk wordt mulesing genoemd, waarbij huidplooien rond de staart van jonge lammeren worden verwijderd met een schaar, zonder adequate verdoving. Sportmerk Nike doet nog te weinig om mulesing-vrije wol in te kopen, zo alarmeert FOUR PAWS.

Mulesing bij lammeren
Mulesing bij lammeren | Foto: screenshot video FOUR PAWS Australia/YouTube

De huidplooien rond de staart bij lammeren worden verwijderd om te voorkomen dat ze door vuil, urine en mest gaan ontsteken en vliegen er eitjes in leggen. Door ze weg te knippen ontstaat littekenweefsel waarop geen haar groeit. Dit proces gebeurt echter onverdoofd en veroorzaakt erg veel leed bij de jonge dieren.
.

.
Een recent rapport van VIER VOETERS over het gebruik van mulesing-wol in sportkleding, heeft ernstige tekortkomingen aan het licht gebracht inzake de inspanningen van Nike om voortaan mulesing-vrije wol in te kopen, in tegenstelling tot belangrijkste concurrenten van sportkleding. Australië is het grootste wolproducerende land ter wereld waar mulesing op grote schaal voorkomt. Het is een zeer dieronvriendelijke methode waarmee geen enkel beschaafd en betrokken bedrijf zich wil associëren. Maar Nike laat hier steken vallen, aldus FOUR PAWS.
.

Nike, just don’t do it!

Met ‘Just do it’ probeert Nike mensen te motiveren om een gezonder leven te leiden, maar het sportmerk slaagt er niet in om onschuldige lammeren te beschermen. Het merk dat beweert producten te maken om sportblessures te voorkomen, gebruikt wol afkomstig van opzettelijk verminkte lammetjes.
.

#StopCruelWool

Roep Nike op om te stoppen met het inkopen van deze wrede wol en stuur een e-mail via de site van FOUR PAWS. Herinner Nike aan de eigen slogan met de variant ‘Nike, just don’t do it!’ en eis dat het sportmerk stopt met het gebruik van deze dieronvriendelijke wol in hun sportkleding. Dieren mogen nooit lijden voor sportkleding!

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR