Picasso is eindelijk geadopteerd! Hij werd eerder dit jaar, toen hij 10 maanden oud, gered door een organisatie uit Oregon, in de Verenigde Staten. Picasso is een mix tussen een pitbull en een terriër en werd geboren met een gezichtsdeformatie, waardoor hij eruit ziet alsof zijn snuit naar rechts gaat, terwijl zijn kaak naar links is gericht. Een mooiere naam hadden ze hem niet kunnen geven, gezien de schilderijen die Picasso maakte van dieren in vreemde vormen. Samen met zijn broer Pablo werd hij gered.

Picasso
Misvormde hond Picasso is eindelijk geadopteerd | Foto: Luvable Dog Rescue

Nu leeft Picasso bij Liesl Wilhardt, directeur van Luvable Dog Rescue en haar negen geredde honden. Hij wordt nu getraind om anderen te helpen met hun lichamelijke beperkingen. Liesl richtte 18 jaar geleden Luvable Dog Rescue op, een stichting die een huis zoekt voor honden uit grote asielen waar ze anders geen grote kans zouden maken voor adoptie. Daar kwamen Pablo en Picasso in maart terecht na hun redding. Liesl:

“Picasso is een zeer speciale hond, met een uitzonderlijk temperament. Ik werd verliefd op hem toen ik hem zag. Hij wordt getraind als een gecertificeerde therapiehond en is een ambassadeur van Luvable Dog Rescue. Hij woont in mijn huis met negen andere geredde honden. Picasso gaat dapper vooruit met zijn therapie en zijn training zonder zijn broer voor het eerst in zijn leven.”

Helaas maakte Picasso in oktober een persoonlijk drama mee. Zijn broer Pablo stierf eerder dit jaar aan een slagaderverwijding in zijn hersenen. Lisl:

“Het was absoluut hartverscheurend toen Pablo stierf. Ze waren zo close. Ze waren altijd samen geweest.”

Toen Pablo stierf, realiseerde Lisl zich hoe veel ze van Picasso is gaan houden:

“Ik heb besloten om hem op te nemen in mijn huis en mijn roedel honden. Ik kon het niet langer aanzien om hem alleen te zien. Hij is een overlever, hij overleefde een aangeboren aandoening, het leven op straat, de opvang en nu het verliezen van zijn broer. Hij heeft nieuwe vrienden gemaakt. Dit is zijn nieuwe huis.”

Picasso is verder helemaal gezond en kan eten vanuit de zijkant van zijn mond, en is een kliederige eter. Ook met water maakt hij er een zooi van.

Picasso maakte deel uit van een nest van vijf puppies die in 2016 geboren zijn in Porterville, California, bij een broodfokker. Maar de fokker kon Picasso, en zijn broer Pablo, maar niet verkopen en toen werden ze beiden naar Portville Animal Shelter gebracht. Beide honden stonden op het punt ingeslapen te worden maar gelukkig ontdekte Lisl op tijd hun bestaan, dankzij Shannon Corbit, een vrijwilligster van de shelter. Lisl:

“Ik vroeg haar of ze nog honden had met speciale behoeften, want ik vond dat we een aantal van dit soort honden konden verzorgen. Ze zei ja, er is een hond met een gezichtsdeformatie. Ik werd verliefd op zijn foto.”

Toen Lisl erachter kwam dat zowel Picasso als Pablo op de euthanasielijst stonden, nam ze de honden onmiddellijk mee. Nu hoeft Picasso zich nergens meer zorgen over te maken.

Bron @AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer