Op Dierendag 2017 vindt in de A’DAM Toren voor het eerst de House of Animals Awards plaats. Een groots gala waar mediaproducties die aandacht besteden aan dieren en dierenwelzijn worden beloond. De media spelen een sleutelrol bij het onder de aandacht brengen van allerlei dierenwelzijnsvraagstukken en –onderwerpen.

house of animals awards
House of Animals Awards, 4 oktober 2017, Amsterdam Tower

Geïnspireerd op de Genesis Awards, dat georganiseerd wordt door de grootste dierenwelzijnsorganisatie van de Verenigde Staten (HSUS), heeft House of Animals de ambitie het gala jaarlijks te organiseren.

Bekende Nederlanders
De Awards zullen worden uitgereikt door bekende dierenliefhebbers zoals Janine Abbring, Josje Huisman, Bridget Maasland, Miryanna van Reeden, Loretta Schrijver, Marianne Thieme en Georgina Verbaan. Presentatie van de avond is in handen van Kimberley Klaver.

Publieksprijzen
De genomineerden zijn inmiddels bekend en het publiek kan nog tot en met 20 september stemmen op diens favorieten in acht verschillende categorieën.

Oprichter House of Animals Karen Soeters:

“Het is een langgekoesterde droom die uitkomt sinds ik het voorrecht had in 2008 aanwezig te zijn bij de Genesis Awards in Los Angeles. Daar worden tijdens een imposant gala in Beverly Hills soortgelijke awards uitgereikt. In plaats van de eeuwige strijd van dierenwelzijnsorganisaties om hun onderwerpen op de agenda te krijgen bij de media geeft het belonen van alle keren dat media dierenwelzijn onder de aandacht brengen een enorm positieve draai aan het geheel. Daarbij is het heel fijn om dierenbeschermers die zich vaak dag en nacht inzetten voor de dieren een mooie inspiratievolle avond te bezorgen een belangrijke bijkomstigheid.”

Dierenwelzijnsorganisaties zijn zeer enthousiast en ondersteunen de House of Animals Awards van harte.

Geert Laugs van CIWF:

“Een omslag in het denken over dieren is noodzakelijk en de House of Animals Awards helpen daarbij. Daarom steun ik dit project van harte!”

Medewerking
Tevens zijn verschillende vertegenwoordigers van dierenwelzijnsorganisaties actief in de vakjury of het Committee of Honor. Zo is David van Gennep (directeur Stichting AAP) lid van de vakjury en hebben Geert Vons (directeur Sea Shepherd Nederland) en Jan Krol (directeur Dierenlot) onder anderen, zitting in het Committee of Honor.

Over House of Animals
House of Animals is het eerste en enige onafhankelijke Nederlandse kenniscentrum en denktank op het gebied van dierenwelzijn en –rechten. De organisatie heeft tot doel kennis en ideeën op het gebied van dierenwelzijn en –rechten bij elkaar te brengen, uit te breiden en te delen. Onwetendheid staat dierenwelzijn en –rechten in de weg en om verbeteringen te bewerkstelligen is kennisdeling, samenwerking en educatie onontbeerlijk.

Persbericht House of Animals