Een boer in Zuid-Korea heeft de hond van zijn buren gedood om de nietsvermoedende eigenaren daarna uit te nodigen voor een diner met hondenvlees.

buren
Hij nodigde zelfs buren uit om hondenvlees te komen eten | Foto (illustratief): publiek domein

De 62-jarige boer bekende de lugubere actie, nadat een andere buur de eigenaren van de hond tipte. De boer werd naar eigen zeggen zo gek van het geblaf van de hond, dat hij een steen naar het 2-jarige dier gooide, waardoor de hond het bewustzijn verloor. Een rechercheur in de zuidelijke stad Pyeongtaek verklaart:

“Nadat de hond buiten bewustzijn raakte, zo beweert de man, wurgde hij het dier en kookte hij hem. De man heeft vervolgens zijn buren uitgenodigd om de maaltijd te delen, waaronder de eigenaar van de hond.”

Straf
De zaak kwam aan het licht toen een dochter van de familie deze week een online pleidooi uitbracht, waarin zij om publieke steun vraagt om ervoor te zorgen dat de dader streng wordt gestraft. Een petitie is inmiddels zo’n 15.000 ondertekend. De dochter, die de naam van de familie niet bekend wil maken, verklaart:

“We zijn het hele dorp rond geweest, we hebben flyers uitgedeeld met de foto van de hond, een telefoonnummer en een beloning van 1 miljoen won (758 euro), om de vermiste hond terug te vinden. Toen ik aankwam bij het huis van de man, die maar drie huizen verder woont, toonde hij medeleven en beloofde ons het te laten weten als hij de hond zou vinden.”

Op datzelfde moment lag de hond – nog levend of al dood – verstopt in zijn schuur. De volgende dag bezocht de dader de vader van het gezin van wie de hond was, dronk wat met hem en troostte hem vanwege de vermiste hond:

“Hij nodigde zelfs buren uit om hondenvlees te komen eten, maar mijn vader sloeg de uitnodiging af, omdat hij geen hondenvlees eet.”

Aangescherpt
Ieder jaar worden er zo’n miljoen honden geconsumeerd in Zuid-Korea. Dierenbeschermers strijden al jaren voor een verbod op hondenvlees. Onder nieuwe, aangescherpte regelgeving, kunnen dierenmishandelaars tot 2 jaar celstraf of een boete van 20 miljoen won (ruim 15.000 euro) opgelegd krijgen.

Bron: The Guardian ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor