De luchthaven van Luik is een doorvoerhaven van proefhonden. Een groep van circa veertig jonge beagles is vorige week donderdagavond met Qatar Airways op de luchthaven van Luik geland. De proefhonden werden in Chicago op transport gezet met als doel om Europese dierproefcentra te bevoorraden. Animal Rights vzw is woedend en roept de luchthaven van Luik op om het vervoer van proefdieren te stoppen.

Beagle pup - Luchthaven Luik
Beagle pup | Foto: peterrinzner via Compfight cc

Nadine Lucas, woordvoerster Animal Rights vzw:

“Deze beagles werden in Amerika gefokt om te sterven in Europese laboratoria. De proefhonden waren ruim 15 uur onderweg voordat zij aankwamen op de luchthaven van Luik.  De honden zullen geen aandacht en liefde krijgen, slechts stress, angst en pijn.”

Animal Rights heeft via Facebook de achterban opgeroepen om massaal protestmails te sturen naar de luchthaven van Luik. Lucas:

“We roepen de luchthaven op om het vervoer van proefdieren te stoppen. Elk dier is een individu met recht op leven en welzijn.”

De busjes stonden klaar voor het gebouw ´the flyin’ farm´ op de luchthaven van Luik. Hier werden de beagles…

Posted by Animal Rights NL on zaterdag 22 augustus 2015Volgens de laatste cijfers van de EU werden bijna 18.000 honden door de 27 lidstaten voor dierproeven gebruikt (1). Frankrijk, Duitsland en Engeland zijn de grootverbruikers van proefhonden. In België worden proefhonden vooral gebruikt door Janssen Pharmaceutica in Beerse. 15% van het aantal gebruikte proefhonden is afkomstig van buiten de Europese Unie (2).

Persbericht AnimalRights.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.