Canada, stop de knuppels!

Gisteren lanceerde dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren haar reportage over de Canadese zeehondenjacht. De korte film is een verslag van de reis die de directeur van de organisatie maakte naar Canada, op zoek naar antwoorden op de vraag waarom de Canadese regering koste wat het kost de brute zeehondenjacht in stand wil houden. Importverboden in bijna de hele wereld laten immers de enorme afschuw over deze wrede jacht zien.

Stop de Knuppels!

Bont voor Dieren ging in Newfoundland op zoek naar de zeehondenjagers en legde de jacht op camera vast. Ook sprak de directeur politici, dierenbeschermers, beleidsmakers en mensen op straat over de jacht. De resultaten zijn opgenomen in de film.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert:

“De zeehondenjacht is economisch allang niet meer interessant. Sterker nog, de regering pompt er miljoenen dollars aan subsidies in en de afzetmarkt voor de huiden ontbreekt. Ook andere argumenten die gegeven worden voor het doorgaan met de jacht, zoals de dalende vispopulatie en cultuurhistorische traditie worden in de film weerlegd”.

De discussie rondom de zeehondenjacht is actueler dan ooit. Canada vecht samen met Noorwegen het Europese importverbod op zeehondenproducten op alle mogelijke manieren aan. Onlangs oordeelde de WTO nog dat het Europese verbod rechtmatig is, maar dat wil niet zeggen dat Canada zich er zomaar bij neerlegt.

Van Gemert:

“De beste manier om de zeehondenjacht aan te pakken is het publiek en politici te informeren en om aan Canada en haar jagers te laten zien dat ze niet ongezien met hun wreedheden door kunnen gaan. Dit doodknuppelen van weerloze zeehondenpups moet stoppen en dat gaat ons ook lukken!”

Canadese zeehondenjacht 2014

Bezoek Stopdeknuppels.nl

Persbericht Bont voor Dieren


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.