Komende maand houdt Stichting ActieZwerfhonden haar jaarlijkse internet-kunstveiling. Dat gebeurt dan alweer voor de 10e keer! De opbrengst gaat zoals altijd naar de zwerfhonden in Turkije. De veiling start op 4 oktober – Wereld Dierendag – en eindigt op 31 oktober om 18.00 uur.

zwerfhonden
Kunst kopen voor zwerfhonden in Turkije | Foto: Foto: Stichting ActieZwerfhonden

De kunstveiling begon 10 jaar geleden met een aantal kunstwerken die belangeloos ter beschikking waren gesteld door de makers. De presentatie lag in handen van niemand minder dan Ria Bremer, die optrad als ambassadrice van de stichting. Inmiddels is de kunstveiling een belangrijke bron van inkomsten geworden, en is het aantal kunstwerken in aantal en soort uitgebreid.

Kunstveiling voor zwerfhonden

Naast schilderijen worden er ook sieraden en andere snuisterijen aangeboden. Inmiddels zijn alle kunstwerken met hun startprijs gepubliceerd. Er kan geboden worden tussen Dierendag 4 oktober, vanaf middernacht, tot 31 oktober 18.00 uur. Klik hier om naar de website te gaan.

Een van de kunstwerken die geveild worden | Foto: Stichting ActieZwerfhonden

De kunstveiling heeft zich van meet af aan op internet afgespeeld. In de beginjaren werden enkele experimenten gedaan met de organisatie van een expositie, maar dat trok toch minder bezoekers dan verwacht. Kopers en verkopers bleven elkaar treffen op het internet. De keuze voor een internet-veiling is in dit geval dus niet ingegeven door de huidige coronamaatregelen.

ActieZwerfhond

Begonnen als eenvrouwsactie in 2003, is de Stichting ActieZwerfhonden uitgegroeid tot een organisatie die tot de dag van vandaag al 9.075 honden en 1.951 katten heeft gesteriliseerd. Daarnaast worden dierenartsen getraind, educatieprogramma’s op scholen aangeboden, en wordt steun verleend aan een bos-asiel in Istanbul. De Stichting promoot het principe van Neuter, Vaccinate and Return (vergelijkbaar met TNR) als de enige effectieve en humane manier om zwerfdierenpopulaties in de hand te houden.

Zwerfhonden
Zwerfhonden in Turkije | Foto: Foto: Stichting ActieZwerfhonden

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Laura Lancée