Afgelopen dinsdag is er een kitten gered na vier dagen lang opgesloten te zitten in een auto in het John F. Kennedy International Airport in New York. De politie van New York bevrijdde het dier en bracht het naar een Animal Care Centre waar er voor de kat wordt gezorgd.

Kitten
Kitten gered na vier dagen opsluiting in auto in New York | Foto via Flickr: DomiKetu

Het baasje van de jonge kat, een medewerker van Delta Airlines, liet het dier achter in de auto om vervolgens af te reizen naar het buitenland. Er is nog niet duidelijk waarom de kat in de auto zat en of de medewerker van Delta Airlines vervolgd zal worden.

De kitten kreeg de naam ‘Miss Delta’. Het is momenteel niet bekend hoe het met de jonge kat gaat.

De temperatuur in een auto kan heel snel oplopen. Wanneer de buitentemperatuur 25 graden is, wordt het in de auto na slechts 10 minuten al 35 graden en na een half uur loopt de temperatuur zelfs op tot 44 graden. Voor een hond of een kat kan opgesloten zitten in een auto fataal aflopen. Ook bij auto’s die maar een beetje in de zon staan of met het raampje op een kier loert het risico van hittestress met de dood als gevolg. De temperatuur in New York ligt momenteel tussen de 22 en 27 graden.

Bron: @AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.