House of Animals is in de Poolse grensplaats Medyka, waar vandaag een tweede vrachtwagen aankwam met voedsel voor dieren in Oekraïne. Vanuit Medyka trekken busjes het belegerde land in om het diervoedsel naar shelters te brengen. De noodhulp wordt gekocht van donaties via House of Animals en is deels gesponsord.

House of Animals brengt noodhulp voor dieren Oekraïne
House of Animals brengt noodhulp voor dieren Oekraïne | Foto: screenshot video House of Animals/Facebook

Op Facebook en via Instagram is te volgen hoe Karen Soeters en Esther Kef van House of Animals in Medyka toezien op de aankomst van het voer, om zeker te zijn dat het op de juiste plekken belandt voor verdere distributie in Oekraïne. Vandaag het vervolg van de succesvolle hulpactie voor dieren in Oekraïne:

“Onze tweede vrachtwagen is vandaag aangekomen bij 1 van onze samenwerkingspartners Centaurus Foundation. We zijn hier ter plaatse om te zorgen dat alles netjes aankomt. Elke dag rijden deze mensen met een heel konvooi aan busjes de Oekraiense grens over om asielen te bevoorraden en honden en katten waar nodig te evacueren. Een enorm dank je wel aan alle donateurs, die deze life saving actie mogelijk maken.”

House of Animals brengt noodhulp voor dieren Oekraïne

.
Het voedsel wordt gekocht van donaties en is deels geschonken door sponsoren. Er is een groeiende groep van mensen die willen helpen, ieder op een eigen wijze, allen met liefde in het hart.
.

House of Animals brengt noodhulp voor dieren Oekraïne

.
Er zijn inmiddels veel organisaties betrokken bij diverse vormen van noodhulp, voor dieren die het slachtoffer zijn van van de oorlog. Zoals het meldpunt in Nederland voor hulp aan dieren die meekomen met hun vluchtende baasjes.

House of Animals richt zich met voedsel op de dieren die achterblijven in Oekraïne, waar dierenvrienden hun leven wagen om de shelters te bevoorraden.
.

House of Animals brengt noodhulp voor dieren Oekraïne

.
Veel Nederlanders zijn intens betrokken bij het lot van de mensen én dieren uit en in Oekraïne. Ze organiseren acties om geld in te zamelen.
.

spinning marathon voor dieren Oekraïne
.

Dertig pallets brokken onderweg naar asieldieren in Oekraïne

©AnimalsToday.nl