Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals meldt vandaag dat haar eerste transport met voer voor de dieren in Oekraïne vanuit Nederland is vertrokken. Het gaat om een vrachtwagen met ruim 30 pallets honden- en kattenvoer. Het voer wordt getransporteerd naar Polen, waar het opgeslagen wordt in een depot van House of Animals  bij de Oekraïense grens. De eindbestemming is, onder meer, Kiev.

brokken
Dertig pallets brokken onderweg naar asieldieren in Oekraïne | Foto: Shelter Sirius

Eenmaal aangekomen bij de grens, zal het voer doorgestuurd worden naar een depot in Lviv en hierna naar Kiev en andere centrale locaties. Stichting DierenLot heeft maar liefst 15 pallets gedoneerd. De overige 15 pallets zijn ingezameld door Jolien en Griet van Help Ukrainian Pets. Dit is het resultaat van de steun en inzet van honderden behulpzame Nederlanders!

Karen Soeters:

“Het is in deze donkere tijden hartverwarmend om te zien hoe mensen zich willen inzetten voor de dieren in Oekraïne. Het is ons crisisteam gelukt een fantastisch netwerk op te bouwen van dierenbeschermers in Oekraïne en samen doen we alles wat we kunnen om de dieren te helpen.”

brokken
Karen Soeters van House of Animals en Fouad Ouajnan van DierenLot met een trotse Poolse chauffeur in Arkel bij Dierenlot vanochtend | Foto: House of Animals

Brokken

Vrijdag vertrekt het tweede House of Animals transport met eten voor geredde paarden en honden en katten in nood. Deze vracht is bestemd voor Angels2Animals, een lokale organisatie waarmee House of Animals een samenwerking is aangegaan. Normaal gesproken houden ze zich bezig met het redden van paarden van de slacht. Maar in de huidige oorlogstijd hebben ze een indrukwekkende operatie aan de grens opgezet om dieren van de hongerdood te redden.

Voedsel- en watergebrek

De grootste shelter in Oekraïne, Sirius, die meer dan drieduizend honden en katten opvangt, is nog steeds niet bereikbaar. Er is nauwelijks voedsel, en ook de brandstof is bijna op. Deze is nodig om water uit de waterputten te pompen, wat weer nodig is voor het bereiden van eten. De situatie is uiterst kritiek. Daarnaast kunnen de vrijwilligers van Sirius hun eigen shelter niet bereiken omdat de omliggende routes in handen zijn van Russische troepen. Ze proberen de bereikbare shelters te helpen.

Inmiddels heeft House of Animals meer dan 330.000 euro ingezameld. Daarbij heeft ze al tweeduizend kilo voer kunnen leveren aan Chernihiv Refugees, SOS Animal Shelter en een shelter in Borodiants. De organisatie gaat door met het geven van financiële steun aan shelters die hierom vragen. De meest recente zijn Animal Help Kharkiv, Charity Foundation Hairy Angel en Meow and Bark, die samen voor meer dan 700 dieren zorgen.

Steun onze noodactie voor de asieldieren in Oekraïne door een donatie te doen!

©AnimalsToday.nl | House of Animals