Golden retriever Meadow raakte eind november vermist in bebost gebied in de staat New York. Haar eigenaren hingen posters op om hulp te vragen hun vermiste hond te vinden. Met streng winterweer en een storm op komst was tijd van belang. Gelukkig voor het bezorgde stel kwam een dronepiloot en tevens een ervaren wandelaar hen te hulp.

Meadow is gered! | Foto: screenshot video Happily/YouTube

Gary en Debbie Morgan waren ten einde raad toen hun zestien maanden oude golden retriever Meadow vermist raakte. Zij verspreidden een flyer met daarop een beloning van 500 dollar. De hond werd omschreven als ‘klein, met een stevige bouw en roze halsband’. Zij werd voor het laatst gezien in Andes, een koud gebied met vele bossen. Nadat zij een week vermist was schoot een vreemdeling te hulp. Dit was Brian James, die de noodkreet zag op Reddit. Hij filmt zijn zoektocht naar Meadow:

“Ik realiseer mij dat het makkelijk zou kunnen zijn haar te zien vanuit de lucht, als we haar vinden voordat de sneeuw valt.”

Meadow is gevonden | Foto: screenshot video Happily/YouTube

Hij stuurde zijn drone erop af en doorzocht het gebied waar de golden retriever voor het laatst was gezien. Lange tijd was er geen teken van de nog jonge hond en de kans om haar te vinden werd steeds kleiner. Brian wilde het bijna opgeven, maar toen zag hij een witte vlek op zijn dronebeelden. Vervolgens gaat hij te voet de bossen in:

“Ik weet vrij zeker dat ik mij op verboden terrein ga begeven, maar zo te zien zit ze vast.”

.
Zodra Brian Meadow ziet roept hij haar enthousiast, maar ze is aanvankelijk wat timide. Na een tijdje besloot zij hem toch te vertrouwen en rende in zijn armen. Zij bleek ongedeerd te zijn. Vervolgens werden de eigenaren op de hoogte gebracht via het zoekteam en konden zijn hun hond eindelijk weer zien. De Morgans zeiden dat het voor hen voelde als het verliezen van een kind en waren dolblij toen ze Meadow op de achterbank zagen van Brian’s auto. Gary kon zijn hond weer omhelzen:

“Deze mensen hebben je gered!”

Ook Debbie Morgan kon haar geluk niet op:

“We zijn erg dankbaar dat Brian kwam helpen en in staat was haar te redden.”

Volgens Brian – de held van dit verhaal – heb je geen drone nodig om een redder in nood te zijn:

“Iedereen is in staat om te helpen. Je weet maar nooit waar het toe leidt.”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Juliëtte Ronteltap


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.