‘Meer humaniteit tegenover dieren’ in beeld gebracht

Dromen van vrijheid óf er dagelijks van kunnen genieten. Veel grote katachtigen zoals leeuwen en tijgers in circussen, verwaarloosde dierentuinen of privé bezit kunnen alleen maar dromen. Voor ruim 100 grote katachtigen heeft VIER VOETERS de droom wel waar kunnen maken door hen over te brengen naar LIONSROCK, het reservaat van de stichting in Zuid-Afrika. Topfotograaf Maurice Heesen heeft deze reis naar de vrijheid vastgelegd in indringende tweeluiken die de gehele maand tentoongesteld worden in de Centrale bibliotheek in Den Haag. 

fototentoonstelling
Foto: Maurice Heesen

In 2014 is VIER VOETERS gestart met een fotocampagne om een breed publiek bewust te maken van dierenleed en wat we kunnen doen om dat leed om te buigen naar dierenwelzijn. Onderdeel van deze campagne was de opdracht aan een professionele fotograaf om de VIER VOETERS slogan ‘Meer humaniteit tegenover dieren’ in beeld te brengen. Directeur Inez de Ligt is onder de indruk van de foto’s die Maurice Heesen gemaakt heeft:

“We zijn dolblij dat Maurice deze uitdaging aangenomen heeft. Zijn interpretatie heeft geleid tot een serie heel bijzondere foto’s die het werk van VIER VOETERS heel duidelijk verbeelden.”

Maurice Heesen
Fotograaf Maurice Heesen houdt ervan om verhalen te vertellen. Niet in woorden, maar in beelden. Hij gelooft dat er altijd een moment is waarop het hele verhaal in één beeld te vangen is. Zijn werk is meerdere keren met onderscheidingen bekroond, in de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk en Nederland.  Maurice is van mening dat grote katachtigen niet in gevangenschap thuishoren. Met zijn foto’s voor deze campagne heeft hij het unieke karakter en de ziel van de dieren in beeld gebracht. De foto’s en de expositieruimte zijn geheel belangeloos aan stichting VIER VOETERS ter beschikking gesteld.

fototentoonstelling
Tweeluik | Foto’s: Maurice Heesen

‘Big Cats go wild’
Het jaar 2015 is voor VIER VOETERS het jaar van de grote katachtigen. Binnen het thema ‘Big cats go wild’ organiseert de stichting een aantal activiteiten, waarbij het leed van grote katachtigen in gevangenschap centraal staat. De gratis toegankelijke expositie in de Centrale bibliotheek van Den Haag vormt het startpunt voor de reeks aan activiteiten. De tentoonstelling loopt van 4 februari tot 2 maart.

Persbericht Stichting VIER VOETERS

Adres fototentoonstelling ‘Op weg naar de vrijheid’: Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag