Natuur en dieren staan steevast in de top drie van nieuwsonderwerpen die kinderen belangrijk vinden. Ook de natuurfilm WAD wordt veel bezocht door gezinnen met kinderen, en komende week door ook nog eens ruim 4000 kinderen uit groep 6-8. Op vele plekken in het land; van Amersfoort tot Winschoten gaan de klassen samen naar de film. Ruben Smit Productions heeft de viewings geregeld. De Waddenvereniging en Vogelbescherming Nederland hebben financieel bijgedragen om het mogelijk te maken.

WAD
Grote belangstelling scholen voor natuurfilm WAD | Foto: Ruben Smit Productions

 Filmmaker Ruben Smit:

Het echte succes van deze film is dat ik als filmmaker iets kan bijdragen aan het voorbestaan van dit unieke werelderfgoed”.

Een eerdere schoolwedstrijd van WAD in samenwerking met De Dag Vandaag, de digitale agenda voor het basisonderwijs, al rekenen op enorme belangstelling. Ruim 1300 klassen deden mee, met in totaal ruim 39000 kinderen.

Over WADfilm
WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied en draait sinds oktober in de bioscoop en filmhuizen. Inmiddels hebben meer dan 100.000 mensen de film bekeken. Ruben Smit en zijn crew hebben dit unieke Nederlandse natuurgebied in beeld gebracht met al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op in de Nederlandse Waddenzee. Meer lees je op www.wadfilm.nl

Wereldwad het educatieprogramma
Een film die dit unieke en zeer dynamische natuurgebied in beeld brengt als nooit tevoren; van de microscopisch kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Met de nieuwste apparatuur en filmtechnieken, zoals; timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Er is een apart educatieproject met speciaal ontwikkelde clips voor basisscholen en middelbare scholen – gratis beschikbaar via www.wereldwad.nl

Persbericht Ruben Smit Productions, de Waddenvereniging, Vogelbescherming Nederland, De Dag van Vandaag