Een moedige zwerfhond heeft een groep Zweedse extreme-sporters gevolgd die voor de ‘Adventure Racing World Championship’ een 600 km lange, zware tocht door het Amazonegebied in Ecuador maakte. De hond kwam tijdens een rustpauze tevoorschijn en volgde de Zweden zes dagen lang tot aan de finish. De sporters gaven de hond de naam Arthur en een van hen adopteerde hem naderhand.

race
Screenshot YouTube

Het begon allemaal tijdens een rustpauze waarbij de Zweedse sporters zaten te eten. De zwerfhond kwam tevoorschijn en teamlid Mikael Lindnord besloot zijn gehaktbal met het dier te delen. Die gehaktbal zorgde ervoor dat de hond de laatste delen van de trektocht, nog ruim 690 kilometer, achter de groep aan ging.

Arthur onderging dezelfde beproevingen als het team. Kajakken, modderstromen, hiken: Arthur deinsde er niet voor terug. Zelfs toen de sporters de hond wilden wegjagen om hem dit alles te besparen, weigerde Arthur de groep te verlaten. Dit zorgde ervoor dat de atleten stopten voor een pauze als Arthur moe werd en hulp nodig had. Zo hielpen ze hem uit de modder en gaven hem extra eten. Tijdens het kajakken zwom de hond naast de kajak, maar dat was zo zwaar voor Arthur dat het team besloot hem mee te laten varen.

“Als Arthur ging liggen om uit te rusten hield hij steeds een oog open om ons in de gaten te houden, zodat we niet zonder hem weg zouden gaan”, aldus Lindnord.

Uiteindelijk na zes dagen kwamen de vier sporters samen met Arthur bij de finish aan. Het arme dier was volledig uitgeput en de Zweden brachten hem dan ook meteen naar de dierenarts. De Zweedse extreme-sporters realiseerden zich daar ook dat ze Arthur niet achter konden laten. Teamlid Mikael Lindnord besloot daarom om Arthur te adopteren en hem mee te nemen naar Zweden. De sporter concludeerde na dit avontuur dan ook:

“Ik kwam naar Ecuador om het wereldkampioenschap te winnen, in plaats daarvan kreeg ik een nieuwe vriend.”

Bekijk de foto’s van Arthur’s avontuurlijke tocht in dit filmpje:

Meer foto’s zijn te zien op deze pagina van de Daily Mail.

Lindnord heeft besloten een stichting op te zetten om honden in Ecuador te helpen: de Arthur Foundation.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.