In Indonesië zijn in een nationaal park beelden gemaakt van drie jonge Javaanse neushoorns. Dat is fantastisch nieuws want de Javaanse neushoorn is de zeldzaamste neushoornsoort ter wereld die ernstig in haar voortbestaan wordt bedreigd.

jonge Javaanse neushoorns
Jonge Javaanse neushoorns | Foto: screenshot video

De beelden van de Javaanse babyneushoorns werden gemaakt in het zuidwesten van Java in het nationaal park Ujung Kulon. Het park is een van de zeldzaamste bewaard gebleven oerwouden van Indonesië en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De babyneushoorns zijn van drie verschillende moeders. De directeur van het park heeft laten weten dat de dieren in goede gezondheid verkeren.

Bedreigd
Met deze drie babyneushoorns erbij komt het totaal van de Javaanse neushoornpopulatie op 60 dieren. Vroeger leefden er duizenden van deze soort in heel Zuidoost-Azië, maar ontbossing en stropers hebben ervoor gezorgd dat de Javaanse neushoorn volgens de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur (IUCN) met uitsterven bedreigd wordt.

Alle overgebleven Javaanse neushoorns leven in Ujung Kulon. De dieren zijn vooral herkenbaar aan de grote huidplooien die een soort pantser vormen. De Javaanse neushoorn heeft slechts één kleine hoorn die niet groter wordt dan circa 15 centimeter.

Bekijk hieronder archiefbeelden uit 2012 toen in Ujung Kulon ook jonge Javaanse neushoorns ontdekt werden:

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.