Weerstand tegen vleeslobby
Groeiende weerstand tegen ‘depolariserende’ vleeslobby | Foto: publiek domein

De vleeslobby is een campagne begonnen die ‘depolariserend’ zou moeten werken inzake het toch wel beladen onderwerp vlees eten. Kort samengevat: er is niets mis met het eten van vlees, slaapt u gerust verder. Maar gelukkig het is eindelijk tot bepaalde journalisten doorgedrongen dat ze geen spreekbuis zijn voor andermans pr-campagne over vlees. Humberto Tan is een van hen.

Tim Hofman en Humberto Tan zitten als gast met vleeslobbyist Dé van de Riet aan tafel in de talkshow Khalid & Sophie op NPO 1 (1 september 2022). De vleeslobby is een campagne begonnen die ‘depolariserend’ zou moeten werken, maar meer dan het aanwijzen van de discussie over de nadelen van vlees eten (dierenwelzijn, stikstofuitstoot, water- en energieverbruik) kan de lobbyist niet. ‘Er is helemaal geen sprake van polarisatie’, zo luidt de conclusie. De campagne wordt tot de spreekwoordelijke gehakt gemalen.

Tim Hofman gaat zelf wel een beetje polariserend te werk, maar wie van vuurwerk houdt heeft geen oudejaar nodig. Dat is sowieso een achterhaalde traditie. Veel kijkplezier!
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR