De totaal uitgemergelde hond Angel uit Los Angeles (VS) leek geen toekomst meer te hebben toen ze werd gered. De hondenopvang vreesde voor haar leven, maar het bleek dat Angel sterker was dan verwacht.

uitgemergelde hond
Angel woog niet meer dan 5 kilo | Foto: screenshot video Rescue from the Hart/YouTube

Toen Angel werd binnengebracht bij hondenopvang Rescue from the Hart woog ze net geen 5 kilo. In de maanden voorafgaand aan haar redding was ze door haar baasje moedwillig uitgehongerd. Oprichter Annie Hart van de hondenopvang zag het dan ook zeer somber in:

“Haar organen waren bijna helemaal gestopt met werken. Ze bevond zich op het randje van de dood.”

Hoop
Toch wilden haar redders de moed niet opgeven. Angel kreeg gedurende 11 maanden alle aandacht en zorg van het team. Aanvankelijk werd ze bijgevoerd met kleine porties, om haar maag te ontzien en de stofwisseling weer rustig op gang te krijgen. Angel moest zelfs weer leren om op eigen pootjes te kunnen staan. Iedere dag winst voor de hond was er één en heel langzaam kwam Angel er weer bovenop. Annie Hart:

“Angel heeft het niet alleen overleefd, ze floreert zelfs als nooit tevoren. Ze is het bewijs wat er allemaal mogelijk is, als je maar hoop houdt.”

uitgemergelde hond
Angel is weer helemaal zichzelf | Foto: screenshot video Rescue from the Hart/YouTube

Wat eens een uitgemergeld dier was is nu een gelukkige en gezonde hond van ruim 17 kilo, die een nieuw liefdevol thuis heeft gevonden.

Bekijk hieronder de video over de redding van Angel, en hoe ze op wonderbaarlijke wijze herstelde:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel