Toen een Engels gezin een bult ontdekte op de vin van de 20-jarige goudvis Bob, twijfelde ze geen moment: de vis werd naar Faye Bethell gebracht, een bekende dierenarts.

tumor
Goudvis Bob is geopereerd aan een tumor op zijn vin | Foto: schermafdruk video

Bob had al een aantal weken moeite met zwemmen, door de bult op zijn vin. Aangezien de meeste goudvissen niet veel ouder worden dan 15 jaar, zag het er voor Bob niet rooskleurig uit. Toch kozen de eigenaren van Bob ervoor om de vis te laten opereren. De lokale dierenarts in Norfolk heeft veel succesvolle operaties verricht op exotische dieren, waaronder een goudvis die last had van constipatie.

Na zo’n 30 minuten had de dierenarts de tumor verwijderd. De kosten? Zo’n 235 euro. Dierenarts Faye Bethell:

“Er waren twee opties, de tumor verwijderen of de vis laten inslapen. Nu na zijn operatie doet Bob het geweldig. Zijn baasjes zijn erg blij. Bob is ouder dan hun kinderen en hij is echt een deel van de familie.”

De dierenarts gebruikte een miniatuur hartslagmeter, voerde de vis een narcosemiddel en opereerde op Bob met micro-chirurgische apparatuur. Volgens de arts was het behoorlijk ingewikkeld want ‘alles is zo klein’.

“Dit is een van de oudste vissen die ik geopereerd heb.”

Bob is nu weer thuis en geniet ervan om normaal rond te kunnen zwemmen.

Faye benadrukt:

“We zien tegenwoordig dat huisdieren langer leven. Het is zo fijn om te zien dat een eigenaar echt de wil heeft om een dier te redden en ik vind het geweldig om dan te kunnen helpen.”

Bronnen: Bored Panda, Eastern Daily Press ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen