Twee Canadese mannen die een varken adopteerden zijn zo dol op haar, dat ze iedereen willen laten inzien dat dieren niet zo maar een stuk vlees zijn. Ze maakten een Facebookpagina aan, ‘Esther the Wonder Pig’, om aan te tonen dat dieren lieve, intelligente wezens zijn voor wie het leven ook waardevol is.

‘Mini’varken
Foto via Esther the Wonder Pig

Toen een kennis van Steve Jenkins en Derek Walter een nieuw onderkomen zocht voor zijn minivarken, besloten de mannen het diertje mee te nemen naar hun huis in Toronto, Canada.

Het biggetje noemden ze Esther. Dankzij hun goede zorgen groeide ze goed. En ze bleef groeien, tot ze wel 170 kilo was! Maar dat was niet de enige verrassing. Ze merkten dat Esther net zo nieuwsgierig, speels en intelligent was als hun andere huisdieren, die graag tegen haar aan kropen. Ook bleek ze ondeugend. Ze kon deuren en kastjes openen, en zelfs de vriezer was niet veilig, waarna Jenkins en Walter hun huis ‘varkenproof’ maakten.

‘Mini’varken
Foto via Esther the Wonder Pig

Esther voelt zich helemaal thuis. Als ze geen spelletjes doet gaat ze op zoek naar een van de mannen of de honden om te knuffelen. Ondanks haar formaat heeft ze er geen enkele moeite mee een lekker plekje te vinden op de bank of in bed. Zo heeft ze de harten van haar medebewoners gestolen.

Toen Jenkins en Walter erachter kwamen dat hun geliefde dier uit de vee-industrie kwam, waren ze geschokt. Ze was als biggetje afgedankt omdat ze te iel was, anders was ze zoals zovelen geëindigd op een bord.

Vanwege hun emotionele band met Esther ondervonden Jenkins en Walter dat dieren die als voedsel dienen helemaal niet verschillen van dieren die we gewoonlijk als huisdier houden. Het duurde niet lang voor ze besloten veganist te worden en plannen te maken voor een opvang voor varkens.

‘Ik wil dat mensen inzien hoe verbazingwekkend slim en emotioneel varkens zijn. Als je ze liefde geeft en de kans zichzelf te zijn, blijken varkens sociale, vriendelijke, en gevoelige dieren. We hopen dat mensen het verband zien tussen Esther en de miljoenen varkens die net zoals zij zijn, maar die niet haar geluk hebben gehad. Als ik in haar ogen kijk, zie ik dat er iemand terugkijkt. Iemand die me kent en van me houdt, net als omgekeerd’, aldus Jenkins.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde