In 2018 werd in Canada een veel te dikke golden retriever naar de dierenarts gebracht voor een spuitje. De dierenarts weigerde het dier in te laten slapen en bracht hem naar een opvangcentrum. Nu heeft Kai een nieuw huisje. Hij onderging een enorme metamorfose.

78 kilo
Dierenarts weigert hond van 78 kilo te euthanaseren | Foto: Facebook This is Kai

78 kilo

Golden retriever Kai woog maar liefst 78 kilo, terwijl gezonde golden retrievers gemiddeld tussen de 24 en 34 kilo wegen. Hij kon door zijn gewicht amper bewegen, laat staan spelen. Daarom besloten de baasjes hem naar de dierenarts te brengen voor een spuitje. De dierenarts weigerde echter en bracht de viervoeter naar een opvangcentrum. Hier werd hij geadopteerd door de Canadese Pam Heggie, die zijn leven drastisch veranderde. Nu weegt Kai 31 kilo en is gezond en actief. Ze herinnert zich de kennismaking nog goed.

“Toen ik Kai voor het eerst zag, kon ik niet geloven hoe dik hij was. Hij had moeite met alles en was constant aan het hijgen. Ik was bang dat ik op een ochtend wakker zou worden en dat hij in zijn slaap gestorven zou zijn.”

78 kilo
Kai na zijn transformatie (links; 31 kilo) en voor zijn transformatie (rechts; 78 kilo) | Foto: Facebook This is Kai

Het proces

Kai begon met watertherapie, omdat hij mankte en zijn gewrichten veel te lijden hadden onder al het gewicht. Zes weken lang gingen ze een keer per week naar een dierenkliniek waar hij op een speciale waterloopband moest. Hier kon hij werken aan zijn uithoudingsvermogen. Ook maakten ze elke dag wandelingen, eerst korte stukjes, daarna steeds langer. Ondanks dat het in Alberta, Canada, ’s winters erg koud is, misten ze nooit een dag. Daarnaast moest Kai op een strikt dieet. Nog steeds eet hij speciale brokken en krijgt hij fruit en groenten als snacks. Volgens Pam houdt hij erg veel van bananen.

Inmiddels weegt Kai al een jaar 31 kilo en loopt hij elke dag een halfuur tot een uur.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Beroemd

Pam hield Kai’s vooruitgang bij op een Facebookpagina. “Het was om ons gemotiveerd en bij de les te houden”, legt ze uit. Al snel werd de pagina erg populair en vonden veel mensen het inspirerend. Pam:

“Ik vond het geweldig dat anderen zoveel plezier bleken te halen uit onze toewijding en vooruitgang.”

Intussen is een vergelijkingsfoto van Kai in het water viraal gegaan. De website Bored Panda pikte het nieuws op, waardoor Kai nog beroemder werd.

78 kilo
Kai is nu gezond | Foto: Facebook

Geweldige persoonlijkheid

Pam en de rest van Kai’s nieuwe familie zijn erg blij dat hij op hun pad is gekomen. “Hij heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij is grappig, lief en heel meegaand. Hij is echt een beste vriend”, aldus baasje Pam. Kai houdt erg veel van mensen en begroet iedereen die hij tegenkomt vol enthousiasme. Naast zijn ongelofelijke transformatie heeft hij nog een succes geboekt: hij is nu ook een gecertificeerde therapiehond.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Sophie Jongma