Verschillende diersoorten kunnen het soms erg goed samen vinden. Zo ook de hond Ben en de dolfijn Doogie uit het onderstaande filmpje. Een filmploeg van de BBC legde de spelende dieren toevallig vast, zodat nu iedereen ervan kan genieten.

Hond Ben en dolfijn Doogie spelen
Doogie en Ben samen in het water | Foto: screenshot video

Het bijzondere beeldmateriaal werd gefilmd door de BBC-ploeg die heel Groot-Brittannië rondreist voor opnamen van het programma ‘Countryfile’. Bij Middletown, op Tory Island, zagen ze de hond en de dolfijn samen zwemmen. Volgens de lokale bevolking doen de twee dat iedere dag, en de dolfijn heeft inmiddels de naam Doogie gekregen.

Volgens de overlevering dook Doogie voor het eerst in 2006 op in de haven van Middletown, en dat viel samen met het aanspoelen van een dode dolfijn. Er wordt aangenomen dat het vrouwtje Doogie naar de haven kwam om te rouwen om de dood van haar partner.

Lieve lust
In de video is te zien hoe labrador Ben naar de haven rent en in het water springt om zijn vriendin Doogie op te zoeken. De twee spetteren erop los, zwemmen rondjes, en Ben kwispelt daarbij dat het een lieve lust is. De presentator van Countryfile, Adam Henson, wist niet wat hem overkwam toe hij bij de opname was:

“Dit is helemaal geweldig… Samen zwemmend in het water, zoiets heb ik echt nog nooit gezien.”

Geniet mee van deze bijzondere vriendschap, en oordeel zelf:

Bron ©PiepVandaag Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.