Een hond en haar baasje zijn ternauwernood aan de verdrinkingsdood ontsnapt, toen een groep mannen ze uit hun auto bevrijdde, die tijdens een stortvloed geheel onder water was komen te staan.

verdrinkingsdood
Hond en baasje gered van de verdrinkingsdood | Foto: screenshot video WAFB

Baton Rouge, in de Amerikaanse staat Louisiana, werd onlangs overvallen door de enorme regenval. Binnen twee uur stonden huizen en auto’s geheel onder water. Niet iedereen kon op tijd wegkomen.

De vrouw kon zelf niet meer uit haar auto komen. Een groep mannen kwam in een boot langs varen, opzoek naar slachtoffers, toen ze de vrouw om hulp hoorden roepen:

“Oh mijn God, ik ga verdrinken!”

Red mijn hond!
Haar cabriolet stond voor twee derde onder water en dreigde verder te zakken. De mannen probeerden een raam te breken, om haar zo te bevrijden, maar dat lukte niet. De auto bleef verder naar beneden zakken, tot hij volledig onder water kwam. Een van de mannen sprong uit de boot, en probeerde de stof van het dak van de cabriolet kapot te scheuren. Het lukte hem om de vrouw uit de auto te trekken. Maar zij schreeuwt meteen:

“Red mijn hond! Red mijn hond! Ik ga terug!”

Haar hondje zat ook in de auto, maar de man kan haar niet vinden. Hij zegt tegen mijn vrouw dat hij denkt dat het hondje weg is. Wanneer hij het nogmaals probeert komt het hondje ineens boven. De man pakt het kleine witte beestje meteen en houdt haar boven water. De man, de vrouw en het hondje kunnen veilig aan boord van de boot komen.

Overvallen
De vrouw was minder dan twee weken daarvoor geopereerd in het ziekenhuis, en wilde even een boodschap gaan halen samen met haar hondje Sassy. Ze werd overvallen door de grote hoeveelheid water. Ze probeerde om te draaien, maar dat lukte niet meer. Het tweetal heeft enorm geluk gehad dat de boot met mannen voorbijkwam. Zonder hem waren de twee verdronken. De vrouw en haar hondje Sassy zitten nu samen in een opvang. Of en wanneer ze terug kunnen naar hun huis is niet duidelijk.

Bekijk de redding via de video op deze website.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor