Het gaat heel goed met Gus, de hond die in Houston (VS) werd aangetroffen met een veter zo stak om zijn nek dat hij in het vlees zat en de wonden van 25 kogeltjes uit een luchtdrukwapen. Door ontsteking van zijn verwondingen zwol de kop van Gus op tot een ballon. Het was een wonder dat Gus nog leefde en misschien nog een groter wonder dat het nu zo goed met hem gaat.

Gus
Het gaat goed met Gus | Foto: Houston K-911 Rescue/Facebook

Houston K-911 Rescue ving Gus op. Het bleek dat hij beschoten was met een luchtdrukwapen en dat sommige kogeltjes nog in de wond zaten. Deze kogeltjes zijn doorgaans van lood en giftig.

Er volgde een operatie en die verliep voorspoedig:

Een jaar
De veter om zijn nek zat diep in het vlees gesneden en moest door een chirurg verwijderd worden. De zwelling ontstond waarschijnlijk omdat vocht van de ontsteking niet afgevoerd kon worden. Dit heeft zeker een jaar geduurd, aldus een buurtbewoner.


Rust belangrijk

Na de operatie ging het zo goed met Gus dat zijn enthousiasme iets teveel van het goede werd, waardoor hij tijdelijk als ‘gevangene’ door het leven moest:

Pleeggezin
Het meest recente bericht is van kort na zijn ‘vrijlating’, afgelopen vrijdag. Hij woont in een pleeggezin, wordt heel goed verzorgd en in de watten gelegd, totdat hij helemaal genezen is en definitief geadopteerd kan worden. De kans wordt groot geacht dat zich dat daarvoor lange wachtrijen zullen vormen.

Fijne dierendag
Dankzij de goede zorgen door Houston K-911 Rescue heeft Gus de kans gekregen om te herstellen van een vreselijke mishandeling. Hij ontvangt warmte en liefde, en met die gedachte wensen we iedereen alvast een fijne dierendag toe. Met hoop op groeiend besef dat dieren ook wezens zijn met emotie en gevoel, en dat we ze ook zo gaan behandelen.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel