Op een frisse ochtend in Australië, bleek een babykoala onlangs een warm plekje te hebben gevonden in de vacht van een hond. Aangezien het een koude nacht was en het diertje het zonder de bescherming van zijn moeder waarschijnlijk niet had gered, was dicht tegen de golden retriever aankruipen een heel goed idee.

babykoala
Tijdens een koude nacht kroop een babykoala in de warme vacht van de golden retriever Asha | Fotocredit: tomosuke214 Flickr via Compfight cc

Toen Kerry McKinnon en haar man uit Strathdownie onlangs uit bed kwamen, bleek hun golden retriever Asha een nieuw vriendje te hebben. Kerry:

“Het was nog vroeg in de ochtend toen mijn man me riep, omdat dat ik ergens naar moest komen kijken. Ik wist eerst niet wat hij bedoelde, maar toen zag ik een kleine koala bovenop Asha.”

De temperatuur was ’s nachts gezakt naar 5 graden. Waarschijnlijk was het kleine buideldier zijn moeder kwijtgeraakt en op de hond geklommen, op zoek naar warmte. Toen Asha ’s ochtends met de koala op haar rug werd aangetroffen, was ze een beetje verward. Ze keek steeds naar de koala, maar probeerde het beestje er niet af te krijgen. Ze vond het wel best.

Kerry:

“Ik denk dat de babykoala uit de buidel van zijn moeder is gevallen en niet wist wat hij moest doen. Blijkbaar is hij naar onze veranda gewandeld, waar hij de honden in hun mand zag liggen. Hij heeft toen besloten in Asha’s vacht te kruipen, waar het lekker warm was. Asha heeft het leven van de koala gered, door hem warm te houden. In zijn eentje zou hij zeker zijn dood gegaan.”

Het scheiden van koala en hond viel nog niet mee, het jong ging nogal te keer en wilde Asha niet loslaten. Het diertje is door een dierenarts nagekeken en bleek helemaal in orde.

Omdat het koalabeertje nog te klein is om voor zichzelf te zorgen, is het beestje overgedragen aan een organisatie voor wilde dieren. Zodra hij in orde is, wordt hij weer uitgezet in het wild.

Bron: boredpanda ©Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.