Na een telefoontje over een aangereden pitbull, liet stichting Hope For Paws alles uit handen vallen en snelde zich naar de betreffende plek in Los Angeles toe om te helpen. De hond is inmiddels hersteld en heeft diverse trainingen achter de rug. Ze is een vrolijk dier geworden en nu klaar voor een nieuw thuis. Hope For Paws heeft haar daarom uitgeroepen tot ambassadeur van haar ras.

ambassadeur
Jezebel lag trillend en gewond onder een auto | Schermafdruk video Hope for Paws

Regelmatig is op Animals Today te lezen over de acties van stichting Hope For Paws. Ook deze recente redding van een aangereden, angstige hond is mooi om te zien en delen we dan ook graag.

Hope For Paws kreeg een telefoontje over een pitbull die door een auto aangereden was. De meldster, Sonja Flores, bleef bij de zwerfhond tot de redders waren gearriveerd. Het gewonde dier zat verstopt onder een auto en was doodsbang. Met veel geduld wonnen ze haar vertrouwen in zoverre dat ze onder de auto vandaan durfde te komen. Het reddingsteam gebruikte een handdoek om te zien hoe de pitbull, die nu de prachtige naam Jezebel heeft gekregen, zou reageren op aanrakingen. Het arme dier had zoveel pijn dat ze bleef grommen, dus werd ze naar de dierenkliniek vervoerd in een kooi. Een röntgenfoto toonde aan dat Jezebel gelukkig niets had gebroken, maar ze had wel meerdere kneuzingen. Na wat pijnmedicatie gekregen te hebben, begon ze zich meer open te stellen. Er is veel getraind met Jezebel en deze prachtige dame is nu klaar om naar een nieuw baasje te gaan.

Hope For Paws heeft Jezebel aangewezen als ambassadeur voor het pitbullras; om de mythe dat alle pitbulls vals zouden zijn tegen te gaan te ontkrachtigen. De mensen achter de stichting zijn ware helden. Ze spelen een grote rol in het oplossen van de zwerfhondencrisis in Los Angeles en zijn altijd bereid om honden te redden waar anderen dit niet kunnen of simpelweg niet willen.

Bron ©Animals Today Sophie Janssen