“Ze is alles wat ik heb”, zegt de dakloze Lee in tranen als hij eindelijk wordt herenigd met zijn hond in het Engelse Leeds. De week ervoor was de hond spoorloos verdwenen, maar daklozenorganisatie “Helping Hands” heeft de twee weten samen te brengen.

hereniging
Lee en zijn hond Crystal zijn weer samen | © Helping Hands

Hond Crystal was volgens vrijwilligers van Helping Hands op 15 januari weggelopen. Lee en zijn hond hadden net een warme slaapplek gevonden in een tunnel bij het centraal station toen er een ruzie ontstond tussen wat mannen. De hond schrok hier zo van dat ze wegvluchtte.

De vrijwilligers van Helping Hands waren onder de indruk van de totaal ontredderde Lee en besloten in actie te kopen. Ze riepen de hulp in van onder andere Murphy’s Army, een organisatie die gestolen en vermiste honden opspoort. Er werden flyers verspreid in de hele stad en ook social media werd ingezet om Crystal terug te vinden.

Uiteindelijk trof een jachtopzichter na meer dan een week het dier in gezonde toestand aan in een park een paar kilometer van waar ze was weggevlucht. Lee en Crystal waren ontzettend blij elkaar weer te zien:

Toni Mella Sweeney van Helping Hands zegt:

“Het was geweldig toen we dat telefoontje kregen. Het was een week vol paniek en verdriet, waar ik vaak met Lee samenzat om hem te troosten en te verzekeren dat alles op alles werd gezet. Toen ik die oproep kreeg, ging ik meteen naar hem op zoek. En toen konden we hem met zijn schat herenigen. Zoals je kunt zien op de beelden, ging het er echt heel emotioneel aan toe.”

Bronnen: Helping Hands, Murhpy’s ArmyHLN ©Animals Today