Geen paard in de gang, maar wel een eland. Bij het kantoor van Siemens in Dresden, Duitsland, stond men maandag raar te kijken toen deze onverwachte gast in het gebouw verscheen. Na enkele uren werd het dier verdoofd en gevangen.

eland
Eland |© Lars Soerink, Vilda natuurfotografen

De eland was vrijdag al gezien aan de rand van de stad. Op maandag rende het dier ineens het kantoorgebouw van Siemens binnen, wellicht op de vlucht voor mensen die hem wilden vangen. Hij rende door een glazen deur en strandde in de gang.

‘Hij was in paniek en wist niet waar hij heen moest’, aldus een getuige.

Vier uur lang stond de eland in de gang voor de kantine en keek stoïcijns door de glazen wand naar buiten.

Gelukkig wilde men de eland zo diervriendelijk mogelijk verplaatsen. In eerste instantie probeerden de politie en brandweer de eland een container in te lokken, maar daar trapte het dier niet in. Uiteindelijk werd de circa 800 kilo zware bul verdoofd met drie pijlen. In een bos in Oost-Saksen werd hij weer vrijgelaten: waar is niet bekend gemaakt.

In Duitsland komen maar een stuk of tien elanden voor. Deze is waarschijnlijk uit Polen afkomstig. Jonge dieren die verstoten worden trekken weg en hoewel de meeste in Polen blijven, komt het soms voor dat een dier richting Duitsland wandelt. In 2001 is voor het laatst een eland in Dresden gespot: helaas raakte deze dodelijk gewond.

Bronnen: NOS, Bild, Heute ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde