De 4-jarige pitbull Russ verbleef in een dierenasiel in de Amerikaanse stad Philadelphia toen vrijwilligster Kayla Filoon hem zag. Ze twijfelde geen moment en binnen 24 uur had ze Russ geadopteerd. Sinds hij bij haar is doet hij niets liever dan tegen haar aan liggen, zo blij is hij. De tante van Kayla deelde een foto van de twee maatjes en deze ontroerende afbeelding is al heel wat keren gedeeld.

pitbull
Foto: schermafdruk video Inside Edition

Kayla’s tante plaatst de foto op Facebook met als bijschrift:

“Als je het over dankbaarheid hebt. Er zijn geen woorden om de liefde in deze foto te beschrijven.”

Russ was in slechte conditie toen hij als zwerfhond in het asiel terechtkwam. Hij was erg mager en miste vacht op zijn staart en oren. Ook had hij kennelhoest. De 20-jarige Kayla vertelt:

“Hij zat daar heel kalm mij aan te staren, terwijl de andere honden aan het blaffen waren en onrust veroorzaakten, en ik dacht: ik moet hem nu meenemen.”

Ze wist dat ze snel moest handelen omdat het asiel recent nog 15 honden had laten inslapen.

“Iedere hond liep het risico om geëuthanaseerd te worden en zeker de honden die ziek waren. De kans dat Russ dit zou overkomen was groot.”

De volgende dag ging Kayla meteen naar het asiel toe om de adoptiepapieren in orde te maken en Russ mee naar huis te nemen, tot grote verrassing van haar zes huisgenoten.

Op een avond was Kayla bezig met haar huiswerk toen Russ bij haar op de stoel sprong.

“Hij zocht echt een manier om zo dicht mogelijk bij mij te zijn en te knuffelen. Er was een andere stoel helemaal vrij en zijn mand lag ook gewoon op de grond, maar hij wilde nergens anders liggen.”

Russ is duidelijk erg blij met zijn nieuwe baasje en andersom net zo. Kayla hoopt dat haar foto andere mensen helpt inspireren om een asielhond te adopteren.

“Russ is een van de meest dankbare honden die ik ooit gezien heb.”

Bronnen: BoredPanda, Huffington Post ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen