Chris en zijn rat Lucy zijn een onafscheidelijk duo op de straten van Sydney, Australië. Toen hij Lucy onlangs kwijt was geraakt, schakelde hij direct de politie in om zijn huisdier terug te vinden. Dankzij de inzet van sociale media zijn de twee vrienden herenigd.

rat
Chris en zijn rat Lucy zijn weer samen | Foto: schermafdruk video
De 59-jarige Chris leeft samen met zijn rat Lucy op straat in Sydney. Alyson Pearce komt hem geregeld tegen:

“Sinds ik gestart ben met mijn baan in de stad kom ik Chris en zijn rat Lucy bijna elke dag tegen, op dezelfde plek. Chris knoopt geregeld een praatje aan met mensen die voorbij lopen en Lucy zit dan op haar gemak te eten, te slapen of kijkt wat rond. Ze horen bij Sydney en ik moet steeds glimlachen als ik ze samen zie en zie hoe blij ze zijn met elkaar.”

Toen Chris even naar de wc ging en Lucy achterliet op de plek waar hij bivakkeerde, bleek het dier bij terugkomst verdwenen te zijn. Hij was erg van streek en schakelde direct de politie in. Uit camerabeelden bleek dat een dame Lucy had meegenomen van de plek waar Chris haar had achtergelaten. Met hulp van de politie plaatste Chris een foto van zichzelf op sociale media, met een bord waarop stond: ‘Mijn rat Lucy is zaterdag gestolen. Lucy is zwart en wit met een beetje bruin’.

De foto werd massaal gedeeld op Facebook en bereikte uiteindelijk ook de vrouw die Lucy had meegenomen. Het bleek om een vergissing te gaan, ze had Lucy zien zitten en dacht dat het diertje gedumpt was. Daarom nam ze de rat mee om voor haar te zorgen. Ze gaf het diertje af bij de politie.

Anderhalve week nadat hij Lucy was kwijtgeraakt, kon Chris weer herenigd worden met zijn maatje, op het politiestation. De agenten brachten Lucy in een doos naar Chris; zodra ze hem zag probeerde ze via de zijkant naar hem toe te klimmen. Chris pakte haar op en keek haar na, hij was helemaal gelukkig toen hij zag dat het echt Lucy was.

Alyson Pearce heeft intussen een gofundme aangemaakt voor Chris en Lucy, om geld in te zamelen voor accommodatie en voedsel.

Bronnen:

@Animals Today Angelique Lagarde