Blind geboren en afgewezen door haar moeder kon het geitje Marcia alle hulp gebruiken, zo aan het prille begin van haar leven. De blinde geit werd een jaar geleden liefdevol opgevangen door medewerkers van de Amerikaanse Farm Sanctuary. Voor Marcia was de wereld maar een eenzame, enge plek. Totdat zij werd voorgesteld aan een nieuwe vriend. Maurice.

blinde geit
Marcia volgt Maurice | Foto: screenshot video

Marcia was door haar beperking bang voor alles. Zodra de medewerkers van de opvang het geitje verlieten raakte dat in paniek:

“Ze rende dan eindeloos in rondjes, net zolang tot er weer een verzorger bij haar was.”

Oren
Maurice werd niet lang na Marcia opgevangen via Farm Sanctuary. Hij kan gewoon zien en is dus een ook heel gewone geit. Maar toen hij werd voorgesteld aan Marcia gebeurde er iets bijzonders:

“Toen we Maurice meenamen naar het verblijf van Marcia hoorde hij haar angstige gejammer. Hij spitste zijn oren en blaatte terug naar haar. Marcia verstomde, alsof ze haar oren niet kon geloven. Toen gingen alle kranen open, aaneengesloten roepend naar elkaar. En vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk.”

Ogen
Marcia heeft in Maurice een trouwe metgezel gevonden. Hij begeleidt haar vrijwel de hele dag, vanaf het ontbijt tot het slapen gaan. Marcia is niet meer bang voor haar omgeving dankzij de ogen van Maurice, aldus Farm Sanctuary:

Marcia heeft nooit meer zo gejammerd uit angst of eenzaamheid. En Maurice is geen moment van haar zijde geweken.”

Bekijk hieronder hoe de kennismaking tussen Marcia en Maurice het leven van de twee dieren totaal veranderde. Opvallend is hoe Marcia haar gehoor en neus gebruikt om waar te nemen, wat leidt tot karakteristieke houdingen:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.