Maar liefst twee keer was hond Shadow beschoten, toen ze in slechte toestand werd gevonden door een Amerikaans echtpaar. Met spoed werd ze naar de dierenarts gebracht, waar haar verwondingen werden behandeld. Jennifer en Kyle Morin zijn op zoek naar de dader van deze vreselijke daad en naar de eigenaar, maar hebben al besloten Shadow zelf te houden als ze haar baasje niet kunnen traceren.

beschoten
Shadow werd tweemaal beschoten | Foto: screenshot video 13News Now/Youtube

Jennifer en Kyle Morin troffen onlangs in hun straat een hond aan die er meelijwekkend uitzag. Kyle riep het dier, dat naar hem toe kwam. Direct zagen ze dat ze ernstig gewond was: haar nek en kop bloedden. Ook liep ze te rillen, omdat het zo koud was.

Operatie
Het stel schakelde de dierenpolitie in, waarna de hond met spoed naar de dierenarts werd gebracht. Daar werden haar wonden verzorgd, maar merkte men niet direct op dat het dier beschoten was. Na twee dagen, toen de bulten niet slonken, maakte de dierenarts röntgenfoto’s. Hieruit bleek dat de hond kogeltjes in haar lijf had. De operatie om deze te verwijderen heeft ze gelukkig goed doorstaan.

De hond bleek een chip te hebben, maar hiermee kon de eigenaar helaas niet worden getraceerd, omdat de gegevens niet waren bijgewerkt. Wel is duidelijk dat ze Shadow heet, vier jaar is en uit een asiel in Florida komt. Dat is een eind verwijderd van haar vindplaats in Norfolk, Virginia.

Gouden mandje
Jennifer en Kyle hebben Shadow opgehaald uit de dierenkliniek. Ze willen uitzoeken wie haar heeft beschoten en nagaan of ze haar baasje kunnen vinden. Maar als dat niet lukt, willen ze haar heel graag zelf houden, omdat het lieve, levendige dier hun hart gestolen heeft. Jennifer:

“Mijn man is verliefd. Ik hou van haar. Ze is een geweldige hond.”

Bekijk hieronder een nieuwsitem van abc 13News Now over Shadow:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: abc 13News Now ©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde