Een kleine zwarte chihuahua heeft de politie van San Francisco aardig bezig gehouden afgelopen zondag. Het hondje rende om onbekende reden in paniek de snelweg op en ging tegen het verkeer in de Bay Bridge op. Een alerte weggebruiker schakelde de politie in, die het diertje redde.

chihuahua
Ponch | Foto: SF Animal Care/Twitter

Het was nog niet zo eenvoudig om de chihuahua van de snelweg af te krijgen. Agent Vu Williams volgde het hondje in zijn auto, terwijl zijn collega hem per motor volgde. Met zwaailichten werden weggebruikers gewaarschuwd uit de buurt te blijven. Meerdere pogingen om de chihuahua te pakken te krijgen mislukten. Uiteindelijk haalde Vu Williams het diertje in met zijn auto, stapte uit en kon hem eindelijk oppakken. Williams verklaarde aan de Los Angeles Times:

“We hebben honden op deze brug gehad, allerlei soorten dieren: zeehonden, schildpadden, noem maar op. Maar we hebben er nog nooit een gehad die zo moeilijk te pakken te krijgen was.”

Adoptie
De politieagenten hebben de chihuahua Ponch genoemd, naar de politieagent uit de televisieserie CHiPs uit de jaren ‘70 en ’80. Waar het hondje vandaan komt of wie zijn baasje is, is niet bekend. De agenten hebben Ponch naar San Francisco County Animal Care gebracht. Als zijn baasje zich niet binnen 5 dagen meldt, zal het diertje ter adoptie worden aangeboden.

Bekijk hieronder de ‘wilde achtervolging’ van het hondje:

Gelukkig is alles goed afgelopen voor Ponch:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor