Een gestreepte bosuil probeerde zich op een ochtend door het spitsuur in de Amerikaanse staat Maryland te verplaatsen toen ze werd aangereden door een auto. Gewond, en niet in staat zich te bewegen, bleef ze achter op de weg. Gelukkig werd ze opgemerkt door forenzen die de politie belden.

snelweg
Michael Lathroum haalde de aangereden uil van de snelweg | © Maryland Natural Resources Police

Korporaal Michael Lathroum van Maryland Natural Resources Police kreeg de oproep op zijn radio en was toevallig een paar minuten verwijderd van de bewuste plek. Michael is ook ervaren in het omgaan met vogels, dus volgens een woordvoerder van de politie was hij de perfecte persoon om de verwarde uil te helpen:

“Hij trok zijn jasje uit en liet het over het hoofd van de uil vallen om haar te kalmeren. Daarna pakte hij de uil op en stopte haar in een kooi in de auto.”

Ook al was de uil van de drukke snelweg af, ze was nog steeds erg gedesoriënteerd. Ze leek ongelooflijk in de war, alsof ze zich afvroeg waarom ze plotseling in een politieauto vastgehouden werd.

Gelukkig hoefde de uil niet lang in de auto te wachten en werd ze snel overgebracht naar Frisky’s Wildlife and Primate Sanctuary. Het personeel daar checkte de uil meteen en zag al snel dat ze volledig zou herstellen. En inderdaad, de volgende dag voelde ze zich al een stuk beter. Naar verwachting wordt ze aankomend voorjaar weer vrijgelaten in de natuur.

Frisky’s Wildlife en Primate Sanctuary, in Howard County, vangt gewonde en verlaten wilde dieren op die daar kunnen revalideren. Ook is de opvang ze de thuisbasis van primaten en andere kleine exoten die als huisdier zijn gehouden en niet langer bij hun eigenaren kunnen wonen.

Bronnen: The Dodo, Frisky’s Wildlife en Primate Sanctuary ©Animals Today Sophie Janssen