Op Wereld Zwerfdierendag plaatste PiepVandaag een oproep om foto’s op te sturen van geredde zwerfdieren, voor wie het leven een nieuwe wending nam. Dit leverde een aantal mooie verhalen op. Graag stellen we aan je voor: Tychos, Skyla, Meggie, Dobby, Jana, Arny, Puk de kat en Sol.

geredde zwerfdieren
Tychos en Skyla | Foto: Rita Klompenmaker

Rita Klompmaker
Wij hebben, toen we 2 jaar geleden op vakantie op Zakynthos waren, zelf 3 puppies gevonden in een container, waarin ze, in een dichtgeknoopte plastic zak, lagen. Een kwartier later en ze waren dood geweest. Na 4 maanden mochten ze overkomen (1 reutje was helaas overleden toen hij onder de auto is gekomen bij zijn fosters) en deze foto is van toen we ze van Schiphol hadden afgehaald. Onder is Tychos het reutje en daarboven Skyla het teefje. Wij hebben ook nog een mastino teefje genaamd Judith uit Spanje, die jarenlang aan de ketting heeft gelegen.

geredde zwerfdieren
Meggie | Foto: Frank Gerards

Frank Gerards
We hebben Meggie in 2009 geadopteerd vanuit Thailand. Ze was daar haar voorpoot kwijtgeraakt door een aanrijding door een auto. Meggie is voor ons een super lieve hond, op vreemde mensen en andere honden is ze niet zo gek. Dat heeft waarschijnlijk met pijn te maken omdat we vorig jaar hebben ontdekt dat in haar overgebleven voorpoot nog een grote metalen pin zat waarvan wij het bestaan niet wisten. Deze pin hebben we direct laten verwijderen. Ook zou Meggie gecastreerd zijn, maar dat bleek helemaal niet het geval te zijn. Helaas heeft Meggie in verleden een ook nog een mastceltumor in de hals gehad waardoor ze een strak nekje heeft nu omdat het ruim moest worden weggesneden. Ondanks alles is Meggie voor ons nog steeds een tophond en zijn we erg blij met haar! We willen haar niet missen en daar doen was alles voor zoals acupunctuur, reguliere pijnstilling en natuurlijke middelen tegen de pijn. En op langere wandelingen gaat ze lekker mee in haar eigen hondenkar!

geredde zwerfdieren
Dobby bij de redding | Foto: Elise Otten

Elise Otten
Dit is Dobby, gevonden op straat, totaal uitgemergeld, volledig blind en doof… Ze heeft nu een gouden mandje bij ons!!!!

geredde zwerfdieren
Dobby nu | Foto: Elise Otten

 

geredde zwerfdieren
Jana | Foto: Anneke Bokma

Anneke Bokma
Het verhaal van Jana, voorheen Biljana. In Macedonië worden veel honden mishandeld, uitgehongerd en op straat gezet. Angels for Loveland ondersteunt Daniela die nabij Skopje met veel liefde zo’n 80 honden opvangt in haar shelter. Daniela werd gebeld  door mensen die Jana in het winkelcentrum zagen. Ze was blind en had verwondingen rond haar ogen, ze was duidelijk aangevallen door een hond. Daniela heeft Jana meegenomen naar huis, haar opgelapt en later mee naar de shelter genomen, waar ze moeite had met al die honden om haar heen. Vorig jaar zag ik op facebook een oproep van Angels for Loveland dat ze een plekje zochten voor Jana. Op dat moment was Labrador Sofie (9 jaar) onze enige hond en leek het me gezelliger voor haar er weer een hondje bij te nemen. En zo kwamen op het idee voor (blinde) Jana van 8 jaar te kiezen en zo kwam Jana naar Nederland en bij ons. Het is een heerlijk lief en blij hondje, ze wist na enkele dagen de weg in huis en tuin al goed te vinden. We hebben voorbij de tuin een speelweide voor de honden waar ze graag rondsnuffelt en waar ze vanuit huis ook zelf naartoe wandelt en weer terug. Ook heeft ze diverse slaapplekjes waar ze op haar eigen manier heerlijk kan liggen.

geredde zwerfdieren
Arny | Foto: Petra Huijssen-Trio

Petra Huijssen-Tio
Mijn lieve Arny! Ex-kettinghondje uit Kroatië. Naar mij gebracht door Stichting Idemo.

geredde zwerfdieren
Puk de kat | Foto: Marja Koning

Marja Koning
Ik, Puk de kat, ben gevonden ‘s avonds langs de weg, en bijna vermorzeld door een vrachtwagen! Volgens de dierenarts, was ik hooguit 5 weken oud. Heb nu al bijna 8 jaar heel lieve baasjes, waarvoor ik dochterlief nog steeds dankbaar ben voor het redden van mijn persoontje.

geredde zwerfdieren
Sol | Foto: Hanny Heijma-Reneman

Hanny Heijma-Reneman
Sol is als kitten is gevonden in Portugal en werd met een door niesziekte veroorzaakte ernstige bindweefselontsteking aan een oogje afgeleverd bij Ana Duarte van Dierenopvang Mirbessa. Het oogje moest hij missen maar gelukkig groeide hij verder goed en gezond op. Toen hij 9 maanden was zagen wij een foto van Sol die door Mirbessa op Facebook was geplaatst en hebben hem naar Nederland laten komen. Hij is nu bijna 5 en een geweldig gezellige kat die onze 2 hondjes soms wel tot wanhoop brengt, maar die we nooit meer willen missen.

Heb je ook een mooi verhaal dat de moeite waard is als het Goede Nieuws van de Dag? Stuur het dan met foto(s) via e-mail naar de redactie, onder vermelding van #GNvdD.

©PiepVandaag.nl