Een 15-jarige mottige zwerfkat werd dit voorjaar gevonden in de straten van New Jersey, Verenigde Staten. In het asiel waar hij terechtkwam duurde het niet lang voor men inzag naar hoeveel liefde dit beestje zo verlangde. Na een oproep besloot dierenarts Ed Sheehan Barnaby te adopteren; de voormalige zwerver is nu een gelukkige praktijkkat.

zwerfkat
Het leven bij dierenarts Sheehan heeft van Barnaby een gelukkige kat gemaakt | Foto: Voorhees Animal Orphanage

De kat kwam terecht in asiel Voorhees Animal Orphanage en kreeg de naam Barnaby. Hij veroverde stuk voor stuk de harten van de medewerkers en was zo gesteld op gezelschap, dat ze er graag voor wilden zorgen dat hij snel een thuis zou vinden om zijn gouden jaren door te brengen. Hij zou een prachtige metgezel zijn als iemand zijn hart zou openstellen voor deze lieve senior.

Dierenarts Ed Sheehan en zijn vrouw Clare Sheehan van Sheehan Veterinary Centre zagen de post over Barnaby op Facebook:

“We zagen zijn foto op Facebook en wisten meteen dat hij veel medische zorg nodig zou hebben op zijn leeftijd. We namen contact op met het asiel en boden aan om Barnaby direct te adopteren.”

zwerfkat
Foto: Voorhees Animal Orphanage

Het asiel was hier uiteraard ontzettend blij mee. Barnaby arriveerde in het kantoor van Sheehan om een volledige check-up te ondergaan, en ook daar werd het voltallige personeel verliefd op hem. Barnaby liep in het kantoor rond alsof hij daar al zijn hele leven woonde en nam al snel de rol van toezichthouder op zich.

Rachel, dierenarts bij Sheehan Veterinary Center:

“Hij houdt in de gaten of ik bij het dweilen van de vloer wel alle plekjes meeneem en aan het einde van de avond zit hij op mijn schoot om ervoor te zorgen dat ik de administratie wel goed doe. Hij krijgt nu antibiotica en het gaat goed met hem. Hij is wat aangekomen en zijn vacht begint er ook beter uit te zien. Ondanks zijn leeftijd is Barnaby vol leven, hij vindt zijn speciale seniorvoer heerlijk en geniet van een regelmatige borstelbeurt. Ook neemt hij zijn antibiotica zonder klagen in.”

Dierenarts Sheehan en zijn vrouw wisten dat deze kat veel gezondheidsproblemen had en dat hij dagelijkse zorg nodig zou hebben, maar toch hebben ze hun harten geopend voor deze lieverd.

Clare Sheehan:

“Barnaby is meer dan een huiskat voor ons. Hij is ontzettend geliefd en we doen ons uiterste best om zo goed mogelijk voor hem te zorgen. Ik hou heel veel van hem en al het personeel hier niet minder. Als hij niet zo’n zin heeft in eten, voeren we hem kattenvoersaus en extra vitaminen met een lepel. We hebben zijn verwijde pupillen ook opgemerkt; we denken dat het aan zijn leeftijd te wijten is en hij vrij weinig ziet. Maar hij heeft zich fantastisch aangepast en is nu een gelukkige jongen. Ons doel is om hem gelukkig en gezond te houden. Wie weet wat voor beproevingen hij allemaal heeft moeten doorstaan, maar nu zullen wij van hem houden en voor altijd voor hem zorgen.”

Bron: LoveMeow ©Animals Today Sophie Janssen