De politie doet nu al maanden onderzoek naar de paardenmishandelingen die ons land al meer dan een jaar teisteren maar helaas zijn er nog steeds geen verdachte(n) in beeld. Inmiddels zijn zeker 87 paarden mishandeld.

meldpunt - geen verdachte

Er is een aantal personen in beeld geweest die mogelijk dader(s) zouden kunnen zijn.

“Nader onderzoek naar deze personen heeft tot nu toe niet geleid tot concrete verdachten dan wel verdachtmakingen”, aldus de politie.

Ook zijn er meerdere scenario’s geschetst, maar helaas zonder resultaat.

In juni werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen die het afgelopen jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 70 zware mishandelingen bekend, waarvan zeker 40 met ernstige verwondingen in en rond genitale delen.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden soortgelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld. Ook zijn er gevallen van paardenmishandeling bekend in de grensstreken met België en Duitsland.

Sinds begin december is er ook een speciaal meldpunt voor paardenmishandeling geopend. Zo’n 600 vrijwilligers hebben zich aangesloten. Op het moment dat er een verdachte situatie wordt gemeld, kunnen deze vrijwilligers worden opgeroepen.

Mensen die informatie hebben over de paardenmishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844

Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999

Bron: NU.nl ©PiepVandaag.nl