De makers van de film A Dog’s Purpose, die op 27 januari in Amerika in première zal gaan, worden beschuldigd van dierenmishandeling. Tijdens het filmen in 2015 in de Canadese stad Winnipeg werd een hond gedwongen in kolkend water te springen, ondanks dat het dier duidelijk bang was. Beelden hiervan zijn vandaag door de Amerikaanse showbizzwebsite TMZ gepubliceerd.

dierenmishandeling
Filmmakers ‘A Dog’s Purpose’ beschuldigd van dierenmishandeling op filmset | screenshot video

Op de video is te zien hoe een Duitse herder zich probeert los te worstelen om weg te komen bij het bassin met woest kolkend water. Ook is te horen hoe een van de medewerkers zegt:

“Hij wordt niet kalm totdat hij in het water is, je moet hem er gewoon in gooien.”

De hond laat duidelijke tekenen van angst zien. Hij klampt zich aan zijn trainer vast, wanneer de man hem in het water probeer te duwen. Wanneer het dier uiteindelijk in het water is, raakt de grond geheel onder water terwijl hij tegen de rand van het bad zijn aanbotst. Op de video is te zien hoe medewerkers naar de hond snellen om hem uit het water te halen.

Dierenbeschermers hebben woedend gereageerd op de beelden en roepen op tot een boycot van de film. Lisa Lange van People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) verklaart:

“PETA roept hondenliefhebbers op de film te boycotten om zo een boodschap over te brengen dat honden en andere dieren humaan moeten worden behandeld, niet als filmdecorstukken.”

Een andere dierenwelzijnsorganisatie in Canada, Animal Justice, heeft verklaard een klacht ingediend te hebben bij de Canadese autoriteiten om op te roepen tot vervolging van de filmmakers. Camille Labchuk, advocaat en directeur bij Animal Justice:

“Het is illegaal om lijden en angst bij dieren aan te brengen en er is geen maas in de wet die ervoor zorgt dat filmmakers uit Hollywood wegkomen met het mishandelen van dieren op een set.”

American Humane, de organisatie die erop toeziet dat dieren goed worden behandeld op filmsets, heeft verklaard dat het incident wordt onderzocht.

A Dog’s Purpose, met in de hoofdrol Dennis Quaid, komt in mei naar de Nederlandse bioscopen.

De video is hieronder te bekijken:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor