Op woensdag 20 december gaat animatiefilm Ferdinand in première in de Nederlandse bioscopen. Ferdinand gaat over een grote stier in Spanje, die geselecteerd wordt voor het stierenvechten. Hij wordt beschouwd als een agressief en gevaarlijk dier en geschikt voor stierengevechten in de arena. Maar dat wil Ferdinand helemaal niet, hij wil terug naar zijn familie.

animatiefilm Ferdinand
Ferdinand in première in Nederland | Still trailer

Hij is vastberaden zijn doel te halen en dat wordt een groots avontuur. Ferdinand laat zien dat je je enorm kan vergissen als je alleen op iemands uiterlijk afgaat. Ook laat de film zien dat het beeld van de woeste Spaanse stier niet klopt. Stieren zijn rustige dieren die het liefst in een groep runderen grazen. Ze willen niet vechten, ze willen leven. De film is geïnspireerd op het geliefde boek The Story of Ferdinand van Munro Leaf en Robert Lawson.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

In 1938 produceerde The Walt Disney Company een animatiefilm over het stierenvechten in Spanje, gebaseerd op bovengenoemde boek. Dictator Francisco Franco was toen aan de macht. In de Verenigde Staten kreeg de film een Oscar maar in Spanje mocht de film nergens vertoond worden want Franco verbood dit. Hij zag de film als propaganda tegen zijn regime, juist omdat het tegen het stierenvechten in ging.

https://youtu.be/IbrixKrBpxg

De nieuwe animatiefilm over Ferdinand is geregisseerd door Carlos Saldanha (Rio) met in de originele versie o.a. de stemmen van John Cena, Kate McKinnon, Gina Rodriguez, Bobby Carnavale en David Tennant. Vanaf 20 december is het te zien in de Nederlandse bioscopen. Veel kijkplezier!

Persbericht CAS International