Esther The Wonder Pig is overleden. Wereldwijd reageren dierenvrienden verdrietig op het bericht, dat via de Facebookpagina van het Canadese adoptievarken werd bekendgemaakt. Esther leed aan kanker en is 11 jaar geworden.

Esther The Wonder Pig is overleden
Esther The Wonder Pig is overleden | Foto: via Facebook

Toen een kennis van de Canadese Steve Jenkins en Derek Walter tien jaar geleden een nieuw onderkomen zocht voor zijn ‘minivarken’, besloten de mannen het diertje mee te nemen naar hun huis in Toronto. Het biggetje noemden ze Esther en dankzij hun goede zorgen groeide ze goed. En ze bleef groeien, tot ze wel 170 kilo was! Maar dat was niet de enige verrassing. Ze merkten dat Esther net zo nieuwsgierig, speels en intelligent was als hun andere huisdieren, die graag tegen haar aan kropen. Ook bleek ze ondeugend. Ze kon deuren en kastjes openen en zelfs de vriezer was niet veilig, waarna Jenkins en Walter hun huis ‘varkenproof’ maakten.
.

Esther The Wonder Pig is overleden

De mannen waren zo dol op Esther dat ze iedereen wilden laten inzien dat dieren niet zo maar een stuk vlees zijn. Ze maakten een Facebookpagina aan, ‘Esther the Wonder Pig’, om aan te tonen dat dieren lieve, intelligente wezens zijn voor wie het leven ook waardevol is. Esther kreeg wereldwijd fans en menigeen besloot dankzij dit bijzonder varken en haar verhaal om nooit meer dieren te eten. Via Facebook werd haar overlijden bekendgemaakt:

“Hallo allemaal. Er is geen gemakkelijke manier om dit te zeggen, maar de dag waarvan we allemaal wensten dat die nooit zou komen, is aangebroken. Esther is overleden. Ze was kalm en vredig en viel in slaap met Steve aan haar zijde. Hoewel we begrijpen dat velen van jullie vragen zullen hebben, en we zullen de antwoorden voor jullie hebben, maar we gaan een kleine pauze nemen om de situatie te verwerken. Ook al is Esther niet meer fysiek bij ons, haar herinnering en nalatenschap zullen voor altijd leven. Esther is onsterfelijk en we zullen de wereld blijven laten zien dat alle dieren het verdienen om bemind te worden, net zoals zij was. Het sturen van liefde en gelukkige gedachten naar ieder van jullie. We weten dat jullie allemaal net zoveel van haar hielden als wij, en we danken jullie daarvoor.”

Bron:

©AnimalsToday.nl