In het Lauwersmeergebied is voor het eerst een otter gevonden. Helaas is het dier niet meer in leven. Hij is aangereden bij Dokkumer Nieuwe Zijlen. Vorige week nog meldden boswachters van Staatsbosbeheer dat ze sporen hadden gevonden van een otter.

Dode otter
Lisa Lawley via Compfight cc

Het is heel bijzonder dat de otter het Nationaal Park Lauwersmeer heeft weten te bereiken. Het gaat om een mannetje van een jaar of twee dat waarschijnlijk is gaan zwerven op zoek naar een leuke dame. Waarschijnlijk is dit niet de enige otter in de provincie Groningen. Afgelopen week werden er ook sporen van een otter waargenomen in de Onlanden, een natuurgebied op de grens van Groningen en Drenthe.

Afgelopen januari werd een otter voor het eerst gefilmd in de Oostervaardersplassen in de provincie Flevoland. Boswachters van Staatsbosbeheer filmden het dier met een zogenaamde cameraval.

Voor de kerstdagen vonden de boswachters al uitwerpselen en andere sporen in de Oostvaardersplassen, waardoor ze sterk vermoeden kregen dat er een otter in het gebied leefde. Door videobeeld is dit vermoeden bevestigd. De kans is groot dat dit dier afkomstig is uit de Weerribben, waar tien jaar geleden otters uitgezet zijn.

Bron: RTV Noord ©PiepVandaag.nl