Uit de dierentuin in Tbilisi, Georgië, zijn afgelopen weekend verschillende dieren ontsnapt. Zij vluchtten voor hun leven toen de dierentuin onder water liep nadat een rivier overstroomde. Dieren als tijgers, leeuwen, beren, wolven en een nijlpaard zwierven door de stad.

dierentuindieren
Dierentuindieren, waaronder een nijlpaard, zwierven door de straten van Tbilisi | Foto credit: iPhotograph via Compfight cc

Door hevige regenval veranderde een beekje in de Georgische hoofdstad in een snelstromende rivier. Zeker acht mensen zijn omgekomen, waaronder drie dierentuinmedewerkers, en huizen raakten zwaar beschadigd. Auto’s en bomen werden meegesleurd. Ook de dierentuindieren waren niet veilig voor het water en sommige konden door de schade die werd aangericht ontsnappen uit hun verblijven.

Tijgers, wolven, beren, leeuwen en een nijlpaard liepen door de straten van Tbilisi, waarop het ministerie van Binnenlandse Zaken inwoners opriep binnen te blijven. Het leverde onwerkelijke taferelen op, van een beer die op de airconditioning voor een appartement was geklommen tot een nijlpaard op een plein. Sommige dieren die niet uit hun verblijven weg konden komen zijn verdronken, maar ook niet alle vluchtelingen bleken veilig. Met helikopters werd naar de wilde dieren gezocht. Diverse dieren zijn weer gevangen met behulp van verdovingsgeweren, maar ook werden er een aantal doodgeschoten: dit zou uit veiligheidsoverwegingen zijn gebeurd.

Bronnen: VTM.be, NRC.nl, NBC News ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.