Mooi resultaat actie DierenDokters voor WSPA

De actie van de klinieken van DierenDokters  voor het ‘Red Collar’ programma van World Society for the Protection of Animals (WSPA) heeft geleid tot het redden van meer dan dertienduizend honden van een wisse dood. WSPA zal het geld gebruiken voor een van haar vaccinatieprogramma’s in Azië. “Een prachtig resultaat waar we heel blij mee zijn. We bedanken de Dierendokters dan ook hartelijk”, zegt Ruud Tombrock, directeur WSPA Europa.

WSPA - Stop Hondsdolheid - Red Collar - DierenDokters

De dertien praktijken van DierenDokters kiezen elk jaar een goed doel uit om te ondersteunen. In 2013 was dat WSPA die strijdt tegen het zinloos en vaak op wrede wijze doden van honden die misschien wel, misschien niet hondsdol zijn. Het afmaken van honden vanwege angst voor hondsdolheid – een ook voor mensen dodelijke ziekte – is niet alleen wreed maar ook zinloos. Die aanpak roeit wel dieren uit, maar niet de ziekte. WSPA vaccineert de honden en doet ze een rode halsband (red collar in het Engels) om ten teken dat ze niet gevaarlijk zijn.

DierenDokters steunde de aanpak van WSPA door voor elke vaccinatie in de kliniek een bedrag van € 2,30 – de kosten van een vaccinatie in een land als Bangladesh – aan de dierenwelzijnsorganisatie te doneren. Ook werd de eigenaren van in de kliniek gevaccineerde dieren onder het motto ‘Een prik, weer twee dieren gered’ gewezen op de mogelijkheid een bijdrage aan de ‘Red Collar’ actie beschikbaar te stellen.

Voorman Maico Boumans van DierenDokters zegt:

“Het bestrijden van dierenleed dat door menselijk toedoen is ontstaan is iets wat ons als dierenartsen heel erg past en na aan het hart ligt. Ik ben dan ook echt super trots op het resultaat; met een relatief kleine groep van dertien  praktijken hebben we het verschil kunnen betekenen voor meer dan 13.000 honden. Het bedrag voor meer 11.000 honden is door de dierenartsen zelf ter beschikking gesteld! Hoewel de actie in deze vorm nu gestopt is hoop ik dat we in de toekomst nog veel meer voor de WSPA kunnen betekenen.”

Bron: Persbericht WSPA


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.