De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne heeft heel veel gevolgen. Dieren maken naast kinderen een belangrijk deel uit van het gezin. Veel meer dan je dierbaren en wat kleren kan je niet meenemen wanneer je halsoverkop een oorlogsgebied moet ontvluchten. Maar de opvanglocaties in Nederland zijn niet voorbereid op de vele huisdieren, noch erop ingericht. In veel opvanglocaties worden ze daarom niet toegelaten, met schrijnende situaties tot gevolg. Er wordt met spoed gezocht naar nieuwe gastgezinnen, waar baasjes en hun dieren wél welkom zijn.

Dieren en gevluchte baasjes uit oorlogsgebied hebben NU hulp nodig!
Dieren en gevluchte baasjes uit oorlogsgebied hebben NU hulp nodig! | Foto: publiek domein

Dierenbuddy® van Stichting Blijdschap Voor De dieren (BVDD) ontfermt zich op dit moment over alle mensen die met hun dier binnenkomen in Nederland, onder meer binnen het platform Hulp voor dieren uit Oekraïne. Vaak is dat op een doorstroomlocatie als de Jaarbeurs in Utrecht. Het Matchteam van Dierenbuddy zorgt ervoor dat deze dieren worden voorzien van een chip met paspoort en rabiës enting, waarna ze gematched worden met een gastgezin ergens in Nederland. Op dit moment heeft het team van dierenbuddy® al 300 vluchtelingen met 165 dieren ondergebracht. Dat is heel veel, maar helaas niet genoeg.

Dieren en gevluchte baasjes uit oorlogsgebied hebben NU hulp nodig!
Foto: publiek domein

Dieren en baasjes uit oorlogsgebied hebben hulp nodig

Dagelijks wordt er hard gewerkt en gezocht naar gastgezinnen. Helaas is de ‘voorraad’ gastgezinnen nu zo goed als op. Ook komt het voor dat baasjes verhuizen naar een nieuw gastgezin waar men niets met dieren heeft. Vandaar deze dringende oproep.

Wie kan, voor een periode van bijvoorbeeld 3 maanden, mens en dier thuis opvangen, of op een andere locatie? Laat het dan weten en vul het formulier in op de site van Hulp voor Dieren uit Oekraïne. Iedereen die zich aanmeldt krijgt ondersteuning en begeleiding van het team. Bij vragen kun je bellen met 088-8113333, of mail je vraag naar info@hulpvoordierenuitoekraine.nl. Dankjewel namens de dieren en hun baasjes!

Bron: