In de Colombiaanse stad Medellín vindt ieder jaar de prijsuitreiking plaats voor Defenzoor del año (dierenverdediger van het jaar) door de zusterorganisatie van CAS International, Defenzoores. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan de stad Barcelona, omdat de Catalaanse hoofdstad een voorbeeld is in Spanje wat betreft dierenrechten en dierenwelzijn.

Defenzoor del Año
Foto: CAS International

Zo vinden er in Catalonië sinds 2012 geen stierengevechten meer plaats, mede dankzij onze jarenlange lobbywerkzaamheden. In Barcelona werd deze historische beslissing genomen. CAS International juicht het toe dat de stad Barcelona de winnaar is van deze mooie prijs.

De voorbeeldfunctie die Barcelona heeft in Spanje, heeft Medellín in Colombia. Medellín is de meest diervriendelijke stad van Colombia, mede omdat de lokale regering veel geld steekt in het redden en beschermen van dieren. Omdat beide steden zoveel betekenen voor dieren in hun eigen landen zijn ze een coöperatie gestart waarin ze informatie en ervaringenn delen over hun werkwijze om het dierenwelzijn te verbeteren, zodat ze nog efficiënter kunnen gaan werken én nog meer zullen gaan betekenen voor dieren.

Persbericht CAS International


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.