Een damhert in het Kennemerland was afgelopen week zo onfortuinlijk om in een sloot te belanden, waarna het dier er niet meer op eigen kracht uit kon. Met een helpende hand van de politie en een vangstok kon het hert gered worden, waarna het ongedeerd richting bos verdween.

damhert uit sloot gered
Politie redt hert uit sloot in Kennemerland | Foto: Politie Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort/Facebook

Hoewel de sloot niet diep was kon het hert er niet op eigen kracht uitkomen. Politie Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort schrijft op Facebook:

“Collega’s kwamen ter plaatse naar aanleiding van een melding over een hert in de problemen. Het hert zou vast zitten in een slootje en niet meer op eigen kracht eruit kunnen komen. Het hert oogde behoorlijk vermoeid dus de collega’s hebben niet afgewacht! Gelukkig had het hert een stevig gewei waar de collega’s een vangstok aan vast konden maken.”

Met de vangstok kon men net genoeg kracht uitoefenen om het hert het extra steuntje te geven wat het nodig had om eruit te kunnen komen, aldus de politie. Waarschijnlijk zakte het dier weg in de bodem van de sloot waardoor het niet in staat was los te komen. Tevergeefse pogingen daartoe kostten het damhert veel energie:

“Het hert oogde zeer vermoeid en moest ook even enkele minuten bijkomen. Dit bood een mooie gelegenheid om van afstand te kunnen kijken of het beestje niet gewond was. Gelukkig was dit niet het geval en na te zijn uitgepuft rende hij weer ongedeerd richting de bosrand!”

Het is heerlijk om in lastige tijden te lezen over de redding van een dier in nood. Wij zijn dan ook blij met tips voor onze rubriek #GNvdD, het Goede Nieuws van de Dag, want het vele dierenleed in de wereld mag het mooie en goede nieuws niet overschaduwen. Een broodnodige lach aan het einde van de dag. Mail ons je tip via redactie@animalstoday.nl.

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR