Kendall Diwisch, een oliearbeider uit Alberta, Canada, heeft drie kittens van een zekere bevriezingsdood gered door een beker warme koffie over ze te schenken. De kittens maken het inmiddels goed en hebben zelfs al een gouden mandje gevonden, waar ze met zijn drietjes mogen blijven.

koffie
Kendall Diwisch wist drie vastgevroren kittens los te weken met warme koffie | Foto: Facebook Kendall Diwisch

In Canada is het momenteel bar koud. Toen oliearbeider Kendall Diwisch in de buurt van Drayton Valley, Canada reed en levende kittens op de weg zag zitten, aarzelde hij dan ook geen moment. Hij stapte uit om poolshoogte te nemen.

Toen hij bij de diertjes was aangekomen, zag hij dat twee van de drie kittens met hun staartjes aan de grond zaten vastgevroren. Toen hij ze oppakte, zetten ze het op een schreeuwen van de pijn, dus lostrekken kon niet. Maar binnen een paar tellen bedacht hij een ingenieuze manier om de dieren snel en pijnloos te redden!

“Vandaag vond ik deze drie kereltjes op een zijweg in de buurt van een van mijn oliebronnen. Hoogstwaarschijnlijk gedumpt. De arme drommels zaten vast in het ijs, dus moesten ze daar de hele nacht zijn geweest.”

Hij liep richting zijn vrachtwagen, haalde een beker warme koffie en goot deze over de staartjes van de kittens. Het duurde niet lang voordat hij ze met de warme drank los kreeg.

Nadat Diwisch de kittens op deze originele wijze had losgekregen, nam hij ze mee naar huis. Hier kreeg het drietal eten, water en zelfs een ontwormingskuurtje. Het bleken gezonde en lieve diertjes te zijn.

Hij postte het verhaal op zijn Facebookpagina, in de hoop een gouden mandje voor het drietal te vinden. En dat duurde niet lang, zo is te lezen in zijn laatste update!

“Alle drie de boefjes zijn vandaag naar hun nieuwe thuis gegaan, waar ze samen mogen blijven, in plaats van ze te scheiden. Alle drie eten en drinken ze en ze zijn heel energiek. Bedankt iedereen die aanbood om ze over te nemen, ik waardeer het zeer!”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Liesbeth Riekwel