Nadat we half juni voor het eerst het leven van een ijsbeer op een wel heel bijzondere wijze konden volgen kunnen we ons ook verwonderen over het leven van de bruine beer.

Bruine beren
Bruine beer | Foto: thor_mark  via photopin cc

In Katmai, een nationaal park in Alaska gaan namelijk voor het derde seizoen de webcams aan om het leven van de bruine beren vast te leggen. Natuurliefhebbers zitten aan het scherm gekluisterd want het leven van de beren blijkt vaak een ware soap.

Zo maakte een beer een bewaarplaats voor voedsel, precies in het zicht van een van de camera’s. Vervolgens verscheen er een grotere beer, die inmiddels de naam Lurch draagt, die de eerste beer vermoordde en de voedselopslagplaats overnam, aldus parkwachter Roy Wood.

In 2012 werden de beelden voor het eerst getoond op Explore.org een website van de Annenberh Foundation en sindsdien neemt de populariteit van de beren alleen maar toe.

De Annenberg Foundation hoopt in de toekomst meer camera’s te kunnen installeren. Op Explore.com zijn vele webcamopnamen voor handen van bizons en uilen bijvoorbeeld.

Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl